Gümüşhane Valisi Tanrısever, Açıklamaları İle Kürtünlülere Moral Verdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever, Açıklamaları İle Kürtünlülere Moral Verdi

Giriş Tarihi: 20 Eylül 2023 - 21:17

Son Güncelleme: 20 Eylül 2023 - 21:17

İlçe ziyareti kapsamında Kürtün Kaymakamlığı’nı ve Kürtün Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Tanrısever, Kaymakam Okan Dağlı ve Belediye Başkan Enver Şen’den ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Alper Tanrısever, Kürtün İlçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Vali Alper Tanrısever, Kürtün İlçe çarşısında faaliyet gösteren esnafl arı ziyaret ederek bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Tanrısever, yapımı devam eden, Kürtün Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 binası inşaatında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kürtün’ de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İlçenin güzellikleri, gerek coğrafi , gerekse kültürel güzellikleri hakkında bilgi sahibi olduk. Sizlerin gülümseyen yüzlerinden, sıcaklığımızdan da bu ilçeye ufak tefek dokunuşlarla çok güzel şeyler yapılabileceğini hissediyorum. Doğru coğrafyamız çetin ama azmimiz var, çalışkanlığımız var. El ele verelim, gönül gönüle verelim, ihtiyaçlarımızı öncelik sırasına göre sıralayarak inşallah ilçemize, beldemize, köylerimize, mahallelerimize güzel bir şekilde hizmet etmenin yollarını arayacağız. Ben her daim şuna inanmışımdır. Bizi biz yapan Müslüman Türk milletini güçlü kılan en büyük silah birlik ve beraberliğidir. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bir de yine inandığım bir şey, bu devletin bu kadar dış ve iş mihraklara rağmen ayakta kalmasının yegâne sebeplerinden birisi o yaşlı teyzelerimizin, amcalarımızın Allah devlete millete zeval vermesin diye ettiği duadır. Bizler de yine o şekilde dua edelim. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin. Düşmanlarımıza fırsat vermesin. Programımızın devamında Kürtün ilçemizde yine değişik yerlerde ilçemizi tanımaya çalışacağız. Sorunlarımız varsa sıkıntılarımız varsa onları yerinde bizzat görmeye çalışacağız. Aziz şehidimizin ailesini ziyaret edeceğiz. En sonda da Özkürtün beldemizi ziyaret edeceğiz. İnşallah yakın zamanda sorunları en azından bir kısmını çözerek Kürtüne tekrar geleceğiz”

Tanrısever, Kürtün İlçesi Günyüzü Köyü’nde bulunan Şehit Taşkın Temel’in kabrini ve ailesini de ziyaret etti. Vali Tanrısever, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Durgut’u da ziyaret ederek beldede yapılan  çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Alper Tanrısever, Kürtün ziyareti sonrası ziyareti değerlendiren bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar, yaklaşık bir günün sonunda Kürtünle ilgili olarak kafamda oluşan şey müthiş bir coğrafya. Gerçekten hani derler ya Cenabı Allah özene bezene yaratmış diye mükemmel bir coğrafya. Kürtün’de çok dağınık yerleşim yerleri, işgal altına alınmış yaylalar  ve çok fazla turizm destinasyonu var bunların hepsine yetişmeye çalışacağız. Özellikle örümcek ormanları gibi bir hazineyi nasıl değerlendiririz diye daha sonraki zamanlarda orman bölge müdürümüz, kara yolları bölge müdürümüz, kültür turizm müdürümüz, kıymetli kaymakamımız ve belediye başkanlarımızla beraber bir görüşme yapacağız. Yakın zamanda Kürtün özelinde bir sempozyum çalıştay da olacak. Ona da katılmak istiyorum Kıymetli akademisyenlerin de farklı bir gözle gördükleri manzarayı açıkçası merak ediyorum. Ben de o fikirlerdenim. Fikirlerden faydalanmak istiyorum. İşimiz çok zor. Ama Ufak tefek dokunuşlarla olağanüstü işler çıkartılabilir. Burada özellikle şu içinde bulunduğumuz baraj Tatil Köyü Özkürtün beldemiz sınırlarında müthiş bir aile mekanı. Gerek hafta içi gerek hafta sonu biz istiyoruz ki Gümüşhane’nin dışındaki insanımız işte yerli, yabancı turistlerimiz gelsin. Gümüşhanelilerin burayı keşfetmesi lazım. Gümüşhane Valisi olarak şiddetle burayı tavsiye ediyorum Gümüşhanelilere. Hepinize teşekkür ediyorum”

image_print

HABERLER