Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Heyecanlandıran Proje - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Heyecanlandıran Proje

Giriş Tarihi: 11 Haziran 2024 - 12:12

Son Güncelleme: 11 Haziran 2024 - 17:39

Gümüşhane’de Yatırım düşünen iş adamlarına rehberlik yapacak “Yatırım Ofisi” Kurban Bayramı’ndan sonra açılacak.

Gümüşhane Kent Konseyi’nin 5. Dönem seçimli genel kuruluna katılan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, genel kurulda yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

Gümüşhane Belediyesi Toplantı salonunda dün yapılan kent konseyi genel kurulunda yaptığı konuşmada yaşanılan dönemin zor olduğunu vurgulayarak ekonomik sıkıntıların yanında çocuk ve gençlerin geleceğe bakışında da sorunlar olduğuna değinen Vali Tanrısever, “Hep şanıyla, şerefiyle, asaletiyle övündüğümüz atalarımıza, ceddimize, onların çektiği sıkıntılara ne kadar layık olabiliyoruz? Bu sorunun sorulması, herkesin kendi muhasebesini yapması lazım. Şehitlerimize, onların aziz hatıralarına ne kadar layık olabiliyoruz? Açıkçası bunu düşündüğüm vakit geceleri uykularım kaçıyor” diye konuştu.

“Gümüşhane’nin yatırım ofisini bayram tatilinden sonra açacağız”

Gümüşhane’de yapılacak çok iş olduğunu ve bunlardan birisini Kurban Bayramı tatilinden sonra hayata geçireceklerini ifade eden Vali Tanrısever, “Bayramdan sonra bunun duyurusunu da yapacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan sivil toplum örgütlerimizden de yardımlarınızı talep edeceğiz. Bir yatırım ofisi kuracağız. Gümüşhane’ye gelen bir yatırımcı örneğin tekstil alanında nerede, ne yapabilir? Şimdi bu kahraman yatırımcıya Gümüşhane’den boş çevirmek olur mu? Olmaz. Eğer biz bu adama bir yer bulamıyorsak ya adamda sıkıntı var ya da bizde sıkıntı var. Bir sürü kamu binamız boş. Bir sürü özel sektör fabrikası boş. Bizim bunları derhal ekonomiye kazandırmamız lazım. İş adamlarımıza devletin verdiği desteklerden haberdar olabilecekleri bir kurum, bir ofis, başvurabilecekleri bir yer olması lazım. Tarım Bakanlığı’nın, KOSGEB’in, DOKA’nın, DOKAP’ın TKDK’nın, Sanayi Ticaret Bakanlığı’nın bir sürü destekleri var. Bunların hepsinin bilindiği, yatırımcının yönlendirilebildiği bir ofis, bir oluşum kuracağız inşallah bayramdan hemen sonra bu işi bitireceğiz. Bütün veritabanımızı oraya koyacağız. Bunu yine sivil toplumun da katkısıyla sağlamak istiyoruz. Bunu Gümüşhanelilerin katkısıyla sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her alanda topyekun mücadeleye ihtiyacımız var”

Ekonomik koşulların hiç kimsenin istediği koşullarda olmadığını ve bu nedenle de kaybedecek bir anlık bir vakit bile olmadığının altını çizen Vali Tanrısever, “Her alanda ama her alanda topyekun mücadeleye ihtiyacımız var. Gümüşhane’ye ilk geldiğim gün söylemiştim. Bir saat gibi çalışmamız lazım. Saatte yüzlerce parça vardır. Hepimiz saatin bir parçası olup Gümüşhane’yi daha ileriye taşımamız lazım. Allah razı olsun hiçbir zaman güler yüzünüze eksik etmiyorsunuz. Ama birlikte çalışma kültürüne gelince, maalesef burada bir sıkıntımız var. İnşallah bunlar düzelecek. El ele vereceğiz düzeleceğiz. Ecdada layık olacağız, bizden sonraki çocuklara arkamızdan güzel ve hayırlı laflar ettireceğiz” dedi.

image_print

HABERLER