Gümüşhane Valisi Tanrısever’den İmera Manastırı ve Krom Vadisi Müjdesi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever’den İmera Manastırı ve Krom Vadisi Müjdesi

Giriş Tarihi: 28 Ocak 2024 - 12:11

Son Güncelleme: 28 Ocak 2024 - 12:11

Vali Tanrısever:  “Bu bölgeyi turizme kazandırıp vatandaşlarımıza sunacağız inşallah”  

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever,  Olucak köyündeki tarihi İmera manastırında incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş’le birlikte ilk olarak Olucak köyüne giden Vali Alper Tanrısever, buradaki tarihi camide incelemelerde bulundu.

Birinci derece kentsel ve 3.derece arkeolojik sit alanı tescil edilerek koruma altına alınan İmera manastırında ve yanındaki Foster konağında  incelemelerde bulunan Vali Tanrısever, yapılan çalışmaları yerinde görerek eksikliklerin bir an önce tamamlanması talimatını verdi.   Vali Tanrısever, Köy Muhtarı Hamdi Nas’tan da bölge hakkında bilgi aldı.

Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet daha sonra çok miktarda kilise, şapel, tarihi evin yer aldığı “Krom Vadisi”nin olduğu Yağlıdere köyüne geçerek Muhtar İdris Kazancı ve köylülerle köy kahvesinde sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

Vali Tanrısever, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada “Bu bölgeyi turizme kazandırıp vatandaşlarımıza sunacağız inşallah” dedi.

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER