Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Karamustafa Altın Madenine Hassas Gezi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Karamustafa Altın Madenine Hassas Gezi

Giriş Tarihi: 02 Mart 2024 - 16:16

Son Güncelleme: 02 Mart 2024 - 16:19

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Merkez ilçeye bağlı Karamustafa ve Boyluca köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Karamustafa köyünde muhtar Tuncer Çelik ve köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Tanrısever, Karamustafa Köyü’ndeki  altın madeni işletmesini ziyaret edip, maden işletme alanında incelemelerde bulundu ve İşletme Müdürü Olgun Kibar’dan brifing aldı.

Altın madeni tesisinde laboratuvar, atık havuzları ve diğer kısımlarda incelemelerde bulunan Vali Tanrısever’e İl Emniyet Müdürü Taner Cömert, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Cemil Bayram ile çevre köylerin muhtarları de eşlik etti.

Vali Tanrısever; maden yetkililerine, çeşitli sebeplerle zaman zaman kamuoyu gündemine gelen maden işletmesinin çevresel sıkıntılara meydan vermemek için gerekli önlemleri mutlaka alması gerektiğini söyledi.

Karamustafa köyündeki incelemelerinin ardından aynı firmanın Çamlık (Evreni) mahallesinde planladığı alan ile Boyluca köyü Devrenci Mahallesi’ndeki sahalarda da incelemelerde bulunan Vali Tanrısever, köy muhtarı Tahir Öztürk ve vatandaşların bu konudaki taleplerini dinleyerek programını sonlandırdı.

Vali Tanrısever incelemeleri sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Karamustafa köyünde işletilen maden ocağını gördük ve yetkililerden gerekli bilgileri aldık. Çok yakın bir zamanda Erzincan İliç’te meydana gelen afetten dolayı hepimiz hassasız. Çok daha dikkatli olmak durumundayız. Gümüşhane maden şehri, şehrin kurulmasının sebebi madenlerdir. Hem madenleri nasıl devam ettiririz hem de insan hayatına, köylülerimizin hayatına olan olumsuz etkilerini nasıl en aza indiririz bunun derdindeyiz. Şirket yetkilileriyle de köylülerimizle de olumlu görüşmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda biraz daha sıkı tedbirlerle olası afetlerin önüne nasıl geçeriz hep beraber düşüneceğiz ve konuşacağız”

image_print

HABERLER