Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Kış Mevsimi Talimatları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Kış Mevsimi Talimatları

Giriş Tarihi: 29 Kasım 2023 - 23:45

Son Güncelleme: 29 Kasım 2023 - 23:45

Gümüşhane’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde tüm yollarda alınacak trafik tedbirlerinin ve uygulamaların masaya yatırıldığı toplantı Vali Alper Tanrısever başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu 2023-2024 Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısında konuşan Vali Tanrısever, tüm kurumların koordineli bir şekilde vatandaşların can ve mal güvenliği sağlama hususunda uyumlu çalışacağını, olası afet durumunda tüm kurumların seferber olacağını söyledi.

TÜM KURUMLAR SEFERBER OLACAK

Vatandaşların rahat bir şekilde seyahat etmesi, özellikle sağlık sıkıntısı yaşayanlar, hamile, engelli ve diyaliz hastası gibi acil müdahale edilmesi gereken durumlarda tüm kurum ve kuruluşların seferber olmasını isteyen Vali Tanrısever, yanlış, art niyetli, hatalı ihbarda bulunanların da idari yaptırımlarla cezalandırılacağını vurguladı.

YAYLALARIN ELEKTRİĞİ KESİLECEK

Önceki yıllarda yaşanan sorunların da masaya yatırıldığı toplantıda mevsim itibariyle yaylalarda kimsenin kalmaması gerektiğini belirterek buraların elektriklerinin kesilmesini isteyen Vali Tanrısever, vatandaşlardan özellikle hafta sonları gezmek için, piknik yapmak için yaylalara gitmemelerini istedi.

SÜREKLİ RİNK HALİNDE OLALIM

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihi itibariyle başlayacağını belirterek bu konuda hem Jandarma hem Emniyet ekiplerine titiz kontroller yapması talimatını veren Vali Tanrısever, “Özellikle kış lastiği uygulamasında sıkı bir denetimle vatandaşlarımızın hem kendi hem de karşı taraftaki can ve mal güvenliğini riske etmeyeceğiz. Yüksek rakımlı dağ geçitlerimizde tedbirlerimizi artıralım, sürekli ring halinde olalım. Özellikle asılsız ihbarlarla diğer vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesine engel olanlara yönelik her türlü yaptırımı yapacağız” ifadelerini kullandı.

112’Yİ ARAMA TAVSİYESİ

Toplantıda ilgililer SIM kart çıkarıldığında cep telefonunun çekmediği yerlerde vatandaşların 112’yi arayabilecekleri, kırsalda yaşayan ve doğum sürecindeki kadınların doğuma bir süre kala hastanelere alınacağı, okullara kar tatili verildiğinde yatılı öğrencilerin yurtlarda kalmaya devam edeceği konularında da bilgiler verildi.

image_print

HABERLER