Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Köyler İçin Reform Hazırlığı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Köyler İçin Reform Hazırlığı

Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2024 - 23:20

Son Güncelleme: 08 Mayıs 2024 - 23:31

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, yaptığı açıklamada köy yerleşim alanlarının genişletilmesi çalışması başlatacaklarını belirtti.

Kelkit ilçesi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Vali Tanrısever bir talep üzerine köy yerleşik alanları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Vali Tanrısever, “Köylerde tarım vasfı olmayan arazilere yeni yerleşim alanları açıp köyde evi olmayan vatandaşlarımıza ev yeri temin edebilmek adına bir çalışmamız var. Bunun bize çok önemli bir artısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Evi olmadığı için hiç Gümüşhane’yi görmemiş Gümüşhaneliler olduğunun altını çizen Vali Tanrısever, “Köylerimizi doldurmamızın bir yolu da elbette tarım ve hayvancılık ama onları ev sahibi de yapmamız lazım. Bunun inşaat sektörüne de çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Böyle bir çalışmayı çok kısa bir sürede başlatacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM

Gümüşhane Valisi Sayın Alper Tanrısever’in Kelkit ilçesinde yaptığı açıklamada belirttiği köy yerleşik alanlarının genişletilmesi düşüncesini bütün köylerimiz için çok önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Vatandaş gurbetten köyüne dönecek ama çeşitli mevzuat bahaneleri ile evini yapamıyor ve köyüne dönemiyor.  

Bürokratların ve kurumların, günün şartlarına göre bölgesel revizyonlar planlayıp, uygulayıp vatandaşın ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekirken, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ifadesi ile “Bürokratik atalet” maalesef hep gelişmelerin önünü kesmekte ve vatandaşımız mağdur olmaktadır.

Valimiz Sayın Tanrısever’in köylerle ilgili açıklaması hem bürokratik ataletin sona ermesi hem de köylerde gelişmenin önünü açmak adına önemli bir reformdur.

Bu vesile ile Sayın Valimize biz de bir başka önemli konuyu hatırlatmak isteriz.

Köylerimizdeki metruk binalar köyleri yaşanmaz hale getiriyor. Köy içlerinde yıkılıp moloz, taş ve toprak yığını haline gelene binalar yılan ve fare deposu olup köyleri tehdit ediyor. Bu durumdaki yıkık ve metruk binaların köy köy envanteri çıkarılıp, sahiplerine bu metruk yığınların temizletilmesi ve taşınması talimatı verilebilir. Zaten bu durum Çevre Kanunu gereği bir zorunluluktur. Sahipleri kaldırmadığı takdirde İl Özel İdaresi bu metruk yıkıntıları kepçe ve kamyonlarla kaldırıp köyleri temizleyebilir. Bu temizlik sonrası köylerimiz, yeni ve temiz görüntüleriyle Türkiye yüzyılına girmiş olacaktır. Sayın Valimize arz olunur.

Hasan Pir

image_print

HABERLER