Gümüşhane Valisi Tanrısever'in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Giriş Tarihi: 17 Mart 2024 - 11:55

Son Güncelleme: 17 Mart 2024 - 12:20

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in Yayımladığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Mesajı şöyledir:

“Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele bu toprakların sahipsiz olmadığını bildirerek, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni bir devletin doğmasına vesile olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünü millet olarak kutlamanın sevincini ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle andığımız Şehitler Günü’nü bir kez daha idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

Aziz Milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren bu emsalsiz destanın kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, devletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve Türk Milletinin kaderini değiştiren, ortaya konan mücadele bakımından eşsiz bir destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kelimeleriyle Çanakkale “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adıdır. Yurdun dört bir yanından kopup gelen yiğitler, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleriyle, Çanakkale’de omuz omuza savaşmış ve mertebelerin en yücesine ulaşmıştır.

Bizler, öncelikle onların canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkmak durumundayız. Bununla beraber ölüm kalım savaşında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak, anlatmak zorundayız.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

image_print

HABERLER