GÜMÜŞHANE VALİSİ TAŞBİLEK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ TAŞBİLEK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Giriş Tarihi: 11 Aralık 2019 - 22:01

Son Güncelleme: 19 Ocak 2020 - 11:33

Gümüşhane Valisi  Kamuran Taşbilek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Gümüşhane’nin bütün mahallelerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

14 mahallesi olan Gümüşhane merkez ilçede bugüne kadar  dört mahalle toplantısını tamamlayan Vali Taşbilek Bağlarbaşı mahallesinde 11 Aralık 2019 Çarşamba günü mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Ahmet Ziyaüdin Gümüşhanevi camii alt katında yer alan kitap okuma salonunda vatandaşlarla toplantı yapan Vali Taşbilek burada vatandaşların istek, ihtiyaç ve önerilerini dinledi.

Yaptığı konuşmada kamu hizmetlerinin en iyisini, en iyi şartlarda sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Vali Kamuran Taşbilek: “Her hafta bir mahallemizde bu toplantıları yapıyoruz. Vatandaşlarımızla tanışmak, hatırlarını sormak, kamu hizmetlerinde eksiğimiz var mı, daha iyi nasıl yaparız bunun çabası içerisindeyiz. Sizlerin görüşlerini alarak, bizatihi yaşadığınız sıkıntıları öğrenerek, çözüm noktasında daha iyi neler yapabileceğimizi tespit ederek iletilen taleplerin çözüme kavuşturulmasını amaçlıyoruz” dedi.

Vali Taşbilek ve misafirlere hoşgeldiniz diyen Bağlarbaşı mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan ise yaptığı konuşmada bugüne kadar herhangibir Valinin mahallesinde toplantı yapmadığını belirterek bu toplantıdan dolayı Vali Kamuran Taşbilek’e mahallesi ve şahsı adına teşekkür etti.

Muhtar Aykutan yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin en eski ve en büyük mahallesi olan Bağlarbaşı mahallesine Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulması ile Bağlarbaşı mahallesinin Gümüşhane’nin parlayan yıldızı olduğunu ifade etti. Ve şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulmasında emeği geçeen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Muhtar Aykutan konuşmasının sonunda Bağlarbaşı mahallesinin sorunlarını dile getirdi.

Muhtar Ahmet Aykutan’ın ve vatandaşların mahalle ile ilgili sorunlarını ve önerileirni dinleyen Vali Taşbilek, ilgili kamu kurum ve kuurluşlarına göndermek ve çözüm üretmelerini istemek üzere istek, ihtiyaç ve önerileri  Valilik görevlilerine not aldırdı.

Tolantıya Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan, kamu kuruluş ve kuruluş müdür ve yetkilileri ve Bağlarbaşı mahallesi sakinlerive ile basın mensupları katıldı.

Muhtar Ahmet Aykutan ve mahalle sakinler tarafından Vali Taşbilek’e iletine Bağlarbaşı mahalesinin önemli sorunları şunlar oldu:

1- 2018 ve 2019 yıllarında düzenlemesi yapılan ve Bağlarbaşı mahallesi bahçeleri üzerinden geçen bulvar özellikli yolun yapılmayan 500 metrelik bölümünün de tamamlanması ve bu yolun tamamında kamera kontrolü sistemi kurulması.

2-Bağlarbaşı mahallesinde sürekli vatandaşların şikayet konusu olan üst geçit proplemini çözmek üzere Ahmet Ziyaüddin Camii önünden geçen yoldan kara yolu üzerine yerleştirilecek bir ışıklı BASGEÇ sistemi ile karayolunun karşısına yaya geçilmesi düzenlemesinin yapılması.

3- Ahmet Ziyaüddin Camii önünden köprü çıkışı yanı şehir istikametine harşit nehri boyunca devam eden toprak yolun asfaltlanması, ışıklandırılması ve tehlikeli olan giriş bölümün düzenlenmesi.

4-Çevre yolu tünellerinden Bağlarbaşı bölgesine yakın olan tünel iç çıkışına Eski Bağlar Mahallesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Bağlarbaşı mahallesinin adının yazıldığı levhalar konulması.

5- Birinci TOKİ sitesi önünden Gümüşhane Üniversitesi’ne geçen yolun eskiyen ve kopan korkuluklarının yenilenmesi.

6- İkinci TOKİ konutlarının olduğu bölgeye bir Camii yapılması

7- Gümüşhane Üniversitesi ile İkinci TOKİ arasında açılan yolun asfaltlanarak işler hale getirilmesi.

8- Mahalle muhtar evinin bir an önce hizmete sokulması.

9- Sarı köprü yanında bulunan tarihi mezarlığın uygun yerine Ermeniler tarafından 1916 yılında şehit edilen Bağlarbaşı mahallesi sakinlerinden Mehmet Karasalan’ın şehadetini ve Ermeni katliamını yazan bir mermer sütunun dikilmesi. Aynı şekilde yine 1916 yılında Hasanbey Mahallesi’nde Ermeniler tarafından katledilen Hüseyin Hüsnü Selçuk’un kabrinin olduğu bölgeye de anılan mermer sütunun dikilmesi.

10- Mahalle içinde yer alan Emniyet müdürlüğü binasının biran önce hizmete girmesi.

11- Mahalle içinde yasalara aykırı, çevreyi rahasız edici hayvan bakımının kontrol altına alınması ve yasaklanması.

12- Bağlarbaşı Mahallesindeki sulama sisteminin elden geçirilmesi.

13- Bağlarbaşı Mahallesinde haftanın bir gününde semt pazarı kurulması.

Kamu kurum ve kuurluşlarının amir ve temsilcilerinin de yer aldığı toplantının kapanış bölümünde konuşan Vali Taşbilek, kendisine iletilen konular üzerine kamu kurum ve kuruluşların çalışacaklarını ve konuları bizzat kendisinin de takip edeceğini belirterek toplantıyı sona erdirdi.

image_print

HABERLER