GÜMÜŞHANE VALİSİ TAŞBİLEK'in 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ TAŞBİLEK’in 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2020 - 14:33

Son Güncelleme: 21 Nisan 2020 - 14:36

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

“Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış olan Türk Milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen ve dünyadaki tek evrensel çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız bugün, tarihte eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi veren Aziz Milletimizin iradesinin vücut bulduğu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi doğrultusunda millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olmuştur.

Bizler de bugün, üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizde, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu cennet vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

 Kamuran TAŞBİLEK – Gümüşhane Valisi

image_print

HABERLER