GÜMÜŞHANE VE ÜÇ KONU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VE ÜÇ KONU

Giriş Tarihi: 03 Eylül 2019 - 12:26

Son Güncelleme: 03 Eylül 2019 - 12:26

HÜSEYİN ÇELİK’İN 3.09.2019 TARİHLİ GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NDEKİ KÖŞE YAZISI

GÜMÜŞHANE VE ÜÇ KONU

Gazetecilik zor iştir. Doğruları yazmak ve yazdıklarının  arkasında durmak her gazetecinin harcı değildir. Yalnız fedekarlık istemez,dostdoğru olmayı ister.Geçtiğimiz hafta gazetemizin gündeme taşıdığı Dölek köyünde ki ihtyaçlı vatandaşımızla ilgili yaptığımız  “Tek isteği Akülü Araç” haberimiz Gümüşhane ve ulusal basında yankı buldu.Haberimiz üzerine ATV’de Tatlı Sert “ program yapımcısı  Müge Anlı gazetemiz üzerinden İlhami Eren’e ulaşarak kendisine akülü araç vermeyi taahhüt etti.Tam bu haberi de manşetimize taşıdığımız gün Gümüşhane valiliği aracılığıyla İlhami Eren’e akülü araç hediye edildi.

Olayın seyri bu şekilde gerçekleşirken gazetecilik acısından  kurumların işleyişi hiç hoş görünmedi.Haberi gündeme taşıyan gazetemiz araçılığıyla valiliğimiz harekete geçti.Lakin basın bilğilendirilmeden hareket edildi. Haber bizden çıktığına göre akülü araç vatandaşa hediye edilirken gazetemiz ve hatta diğer basın kuruluşları davet edilmeliydi.Hele haberin basın kuruluşlarına aktarımında ise aynı saat bile tercih edilmedi. Bazı basın kuruluşlarına haber tam 29 dakika once servis edildi.

Sayın valimiz böyle öngörmedi.Biz bunada saygı duyarız.Lakin bu kentin sorunları,insanların meseleleri valimiz kadar bizide ilgilendiriyor.Sayın valimiz bazı basın kuruluşlarına mesafeli durabilir.Bunu da anlayışla karşılarız.Ancak ortak akıl üretmek dayanışma ile mümkündür.Bugün yerel basına veya bir kısmına,yarın STK’ları veya bir kısmını beğenmiyor diye ötekileştirirseniz bu şehirde kalıcı hizmet üretemezsiniz.

*****

Gümüşhane kent konseyi işlevselliğini kaybetti. Büyük bir STK ve farklı bir ses daha  ortadan kayboldu.Kentin en önemli organlarından biri olan Kent Konseyi ne yazıkkı yerel idarelerimizin sahip olmaması nedeniyle sonunda kapandı.Ne diyelim Burası Gümüşhane. Sahipsizlik  duygusu hepimizin ortak kaygısı.Yapabileceğimiz bir şey yok diyerek sinemize çekiyoruz..Bugün Kent konseyinin kapanması karşısında sessiz kalanlar aslında kent hukuku karşısında sessiz kaldıklarını görmeliler.

****

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Gümüşhane Belediye başkanımız Erçan Çimen yeni ekibiyle beraber  beş  yıllık yol haritası için yola koyuldu.Seçimden önce her iki ayda bir Gümüşhane basını ile buluşan Başkan  Çimen kendini anlatıyordu.Ancak seçimlerin üzerinden beş ay geçmesine rağmen henüz bir toplantı gerçekleştirmedi. Her Belediye gibi ekonomik sıkıntılarla uğraştığını biliyoruz.Bizde Gümüşhane yerel basını olarak başkan beyin yol haritasını merak ediyoruz.Bir toplantı gerçekleştirirse hem soracaklarımızı kamuoyuyla paylaşır,hem de sıkıntılarını ve başkan beyin kamu oyuna söylemek istediklerini gündeme getiririz.

AKTİF KAYNAK LİNK: http://gumuskoza.com.tr/yazar-gumushane-ve-uc-konu-92.html

image_print

HABERLER