GÜMÜŞHANE YENİ ADLİYE BİNASI 2019 YATIRIM ve YAPIM PROGRAMINA ALINMALIDIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE YENİ ADLİYE BİNASI 2019 YATIRIM ve YAPIM PROGRAMINA ALINMALIDIR

Giriş Tarihi: 16 Eylül 2018 - 20:24

Son Güncelleme: 16 Eylül 2018 - 20:24

Gümüşhane’nin bugünkü adliye binası 1978 yılında hizmete girdi. Yani Gümüşhane adliye binası 40 yaşında. 40 yıldır Gümüşhane adliyesi aynı binada hizmet vermeye devam ediyor.

Bundan yaklaşık onbeş yıl önce Gümüşhane kamuoyunda mevcut adliye binasının yetersizliğinin konuşulduğunu çok iyi hatırlıyorum. Ama, her nedense yeni adliye binası bir türlü yapılamadı.

Her kamu görevlisinin fiziken rahat ortamlarda çalışması iş performansı açısından son derece önemlidir.

Fiziken rahat ortamlarda çalışması gereken kamu görevlilerinin başında ise hâkimler, savcılar ve diğer adlî personel gelir.

Hak, hukuk ve adaletin tecelli yeri olan adliye binalarının hem çalışanlar açısından hem de iş takibi yapan vatandaşlar açısından rahat mekânlar olması gerekir.

Gümüşhane adliye binası yapıldığı yıllarda belki en modern bina idi. Bu bina; 1970 li yılların şartlarında Türkiye’de en iyi adliye binası projesi de olabilir. Ama, bugün artık bu bina Gümüşhane’ye yetmiyor.

Genişleyen ve çoğalan adli hizmetleri sunan hâkim ve savcılarımız başta olmak üzere diğer adli personelin ve avukatların rahat bir ortamda çalışması, vatandaşların rahatça işlerini takip edebilmesi için yeni bir adliye binasının Gümüşhane’ye yapılması artık elzem noktasına gelmiştir.

Günümüzde kamu kurumlarının çoğunda neredeyse her memura bir müstakil oda verildiği, üniversitelerde her akademisyene bir oda tahsis edildiği, hatta öğrenciler için üniversite yurt odalarının bile neredeyse tek kişilik olduğu ve beş yıldızlı bina özelliğine kavuştuğu günümüzde Gümüşhane adliye binasında fiziki standartların hâlâ 1970 li yıllarda olması yeni bir bina yapılış aciliyetinin en bâriz gerekçesidir.

Bugün; Gümüşhane adliye binasında hâkim ve savcılarımızın rahat çalışacağı günün şartlarına uygun müstakil standart ofis ortamları maalesef yoktur. Zaman zaman Gümüşhane adliye binasına gittiğimizde karanlık bodrum katta bile ihtiyaçtan kaynaklı büroların oluşturulduğuna şahit oluyoruz. Bu durum; hem Türk adliyesine, hem de Gümüşhane’ye yakışmıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yeni adliye binası yapımı için Bağlarbaşı ve Akçakale bölgelerinde yer tahsis çalışmalarının yapıldığını duymuştuk. Eğer yer tahsis işi tamamlanmışsa, bina yapım işinin biraz daha yakınlaştığını ve kolaylaştığını söylemek mümkündür.

Gümüşhanemizin yeni adliye binasının hiç değilse 2019 yılı yatırım ve yapım programına alınması gerekir. Bunun için Milletvekillerimiz Sayın Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’ın ve kendisi de bir hukukçu olan AK Parti İl Başkanı Sayın Celalettin Köse’nin Ankara nezdinde bu olayın takipçisi olmaları ve ne edip edip 2019 yılı yatırım ve yapım programına Gümüşhane yeni adliye binasını dahil ettirmeleri gerekir.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER