Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi’nde  Dini Hizmetler Geciktirilmemeli - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi’nde  Dini Hizmetler Geciktirilmemeli

Giriş Tarihi: 06 Şubat 2022 - 0:36

Son Güncelleme: 06 Şubat 2022 - 0:38

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ / 4 Şubat 2022

İnsan hakları ve hasta hakları bağlamında dini ve manevi hizmetlere en çok ihtiyaç duyulan kurumların başında hastaneler gelmektedir.

Türkiye’deki hastanelerin pek çoğunda hasta odalarında özel olarak yapılmış metal veya ahşap kutular içinde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimler bulunmaktadır.

İnancımızda önemli yeri olan hastalıkların şifa bulmasında Kur’an okunması ve ölüm anı yaklaşmış ağırlıkta bulunan hastalarımıza “Yasin” okunması çok önemli bir dini kültür geleneğimizdir.

Bu nedenle, sağlık mevzuatı, hasta hakları mevzuatı ve insan hakları mevzuatı gereği hastanelerimizin çoğunda hasta odalarında özel yapılmış aparatlar içine Kur’an-ı Kerimler bulunmaktadır.

ESKİ DEVLET HASTANESİ’NDE BULUNUYORDU

Gümüşhane Eski Devlet Hastanesi’nde hasta odalarının bulunduğu katlarda salon başlarına 2010’lu Yıllarda duvara monte edilen aparatlar içinde Kur’an-ı Kerimler yerleştirilmişti. Bu hizmet Gümüşhane kamuoyundan büyük beğeni ve takdir almıştı.

YENİ HASTANENİN HASTA ODALARINA DA KUR’AN-I KERİMLER KONULMALI

Gümüşhane için çok önemli bir fiziki ve tıbbi donanıma sahip plan Yeni Devlet Hastanemizde de bir an önce her hasta odasına Kur’an- ı Kerimlerin konulması gerekir.

Kur’an-ı Kerimlerin temininde Gümüşhane İl Müftülüğü ile diyalog kurulabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı veya Diyanet Vakfı Yayınlarından basılan Kur’an-ı Kerimlerin temini Müftülüğümüz kanalıyla daha da kolay olacaktır.

YÖNETİCİLERİMİZDEN KAMUOYU BEKLENTİSİ

Gümüşhane kamuoyu; görevlerinde büyük hassasiyet ve başarı gösteren Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ulaş Karabay’ın bu konuda da gerekli hassasiyeti göstererek, hasta ve hasta yakınları için büyük bir manevi ihtiyaç olan Kur’an-ı Kerimleri her hasta odasına demirbaş nitelikli olarak yerleştirmelerini bekliyoruz.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 4 ŞUBAT 2022

image_print

HABERLER