Gümüşhane Yeni Sanayi Sitesi Kuruluş çalışmaları Devam Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Yeni Sanayi Sitesi Kuruluş çalışmaları Devam Ediyor

Giriş Tarihi: 30 Temmuz 2020 - 11:00

Son Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 11:00

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile ön fizibilite raporları hazırlanarak Kooperatif kurma çalışmaları tamamlanan,  Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay,  Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Nurettin Saraç ve Kooperatif yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay; “Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına destekleriyle uzmanlarımıza şehrimizin yeni bir Küçük sanayi sitesine ihtiyacı var mı yok mu amacıyla bir çalışma yaptırdık.  Yapılan çalışmalar ve incelemeler sonucunda ise şu elimde görmüş olduğunuz  ‘Gümüşhane Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Raporu’ hazırlandı.”

‘BU RAPOR BİZLER İÇİN YOL HARİTASI OLACAK’

“Bu rapor ile önemli bir yol aldığımızı düşünüyorum. Çünkü bundan sonraki süreçte bu rapor bizim yol haritamız olacak. Bu Fizibilite Raporunda görüyoruz ki şehrimizdeki şuan kullanmakta olduğumuz mevcut Küçük Sanayi Sitemiz artık şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz konuma geldi. Bizlerde bu rapor ile yola çıkarak şehrimizin yakın gelecekte ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern bir Karma Küçük Sanayi Sitesi kazandırılması amacıyla çalışmalarımıza başladık. Değerli Esnaf ve Sanatkârlarımızın girişimi, bizlerinde desteği ile Kooperatif kuruması çalışmaları tamamlanarak tüzel bir kişilik oluşturuldu. Şimdi önümüzde zor ve meşakkatli bir süreç var.”

‘İŞİ SIKI TUTAR VE HEP BİRLİKTE TAKİP EDERSEK BU İŞİ BAŞARIRIZ’

“İşi sıkı tutar ve hep birlikte takibini yaparsak bu işi başarırız. Hepimiz şehrimizin zor bir coğrafyaya sahip olduğunu biliyor ve bu zorlukla hayatının her alanında mücadele ediyoruz. Bu gün burada yeni Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesinin yapılabileceği uygun alanlar hangileri ve ne tür alternatif alanlar değerlendirebilir konularını değerlendireceğiz. Meclis Üyemiz, Harita Mühendisi Göktürk Artun bizlere hazırlamış olduğu uygun yatırım alanlarını hakkında önemli bilgiler verecek. Ayrıca değerli Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Tarkan Tarık Kocagöz’de bizlere bir sunum gerçekleştirerek KSS Yapı Yönetmeliği ve KSS Yapı Kooperatifi Kredi Kullanımına İlişkin Yönetmelik hakkında önemli bilgiler aktaracak. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize ne görev düşerse yapmaya hazırız ancak burada en büyük görev Kooperatif Yönetimine düşüyor. Artık şehrin bütün dinamiklerini harekete geçirerek,  Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi için yapılacak tüm çalışmaları çok sıkı takip etmeli ve mücadelesini vermeliyiz. Ben buradan bir kez daha yapılan bu çalışmalara emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın açılış konuşmasın ardından ise Harita Mühendisi Göktürk Artun uygun yatırım alanlarını hakkında hazırlamış olduğu çalışmaları aktararak, katılımcıların sorularını cevapladı.

‘HAZIRLANAN RAPOR BİZLERE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYCAK’

Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz de yaptığı konuşmada daha öncede benzer çalışmalar içerisinde yer aldığını ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan bu fizibilite Raporunun Bakanlık tarafından alınacak izinlerde çok önemli bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Fizibilite Raporunun yürütülecek çalışmaları hızlandıracağının altını çizen Kocagöz, “Ben bir kez daha böyle bir güzel çalışmanın içerisinde olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. GTSO Başkanımız İsmail Akçay’a ve sizlere emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bende sizlere KSS Yapı Yönetmeliği ve KSS Yapı Kooperatifi Kredi Kullanımına İlişkin Yönetmelik hakkında önemli bilgiler aktarmaya çalışarak sorularınız varsa cevaplamaya çalışacağım. Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak bizlerde her zaman şehrimiz için yapılan tüm çalışmalara destek vermeye hazırız. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı gerçekleştirilen sunumların ardından soru cevap şeklinde son buldu.

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ

image_print

HABERLER