GÜMÜŞHANE YUSUF ÇİFTÇİOĞLU İLKOKULU'NDA KİTAP SEVGİSİ BÖYLE AŞILANIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE YUSUF ÇİFTÇİOĞLU İLKOKULU’NDA KİTAP SEVGİSİ BÖYLE AŞILANIYOR

Giriş Tarihi: 14 Aralık 2018 - 11:00

Son Güncelleme: 14 Aralık 2018 - 22:34

*Anne okursa çocuk okur.

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Rehber Öğretmeni Serengül Balki tarafından oluşturulan  “Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Kitap Kulübü ve Okuma Sohbetleri Projesi “ okulun gönüllü kitapseverlerini bir araya topladı.

Proje,  okul velilerini kitap sohbetlerinde buluşturarak, çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi alışverişinin bol olduğu, hayatımızdan örneklerin paylaşılarak deneyimlerin zenginleştirildiği bir ortam imkanı sunuyor.

Proje kapsamında sene boyunca sekiz adet pedagojik kitap okunması planlanıyor. Bu kitaplardan ilk okunanı Dr. Özgür Bolat’ın “Beni Ödülle Cezalandırma” adlı kitabı oldu.

Yapılan okuma ve sohbet toplantıları okul ve ev ortamından uzakta farklı mekânlarda yapılıyor.

Kitap kulübüne katılan veliler okunan kitapların tartışılmasının anlatılmasının bilhassa çocuklarla ilgili olmasının büyük faydası olduğunu belirterek yeniden bir öğrenme süreci içerisinde olmanın heyecanını yaşıyorlar.

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunun idareci ve öğretmenleriyle desteklenen bu proje, sene içerisinde farklı ve zengin içeriğiyle okul ve aile işbirliğinin çocuğa ve çocuğun eğitimine olumlu ve verimli bir şekilde yansıyacağını hedefliyor.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü – 13.12.2018)

HABERE YORUM:

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Öğretmeni Sayın Serengül Balki’yi kutluyorum. “Anne ve kitap” ikilisini güzel keşfetmiş.

Serengül Hocahanım’ın bu uygulamasını Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “ANNE OKURSA ÇOCUK OKUR” temalı bir projeye dönüştürerek tüm okullarda uygulamalı.

www.gumushanedenhaber.com

 

 

 

image_print

HABERLER