Gümüşhane'de 100 öğrenci Aynı Gün Organlarını Bağışladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 100 öğrenci Aynı Gün Organlarını Bağışladı

Giriş Tarihi: 20 Nisan 2019 - 12:24

Son Güncelleme: 20 Nisan 2019 - 12:24

Gümüşhane’de İl Sağlık Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi ortaklığında ‘Her organ bağışı yeni bir hayattır’ konulu panel düzenlendi. 

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yükseokulu Konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm.Dr. Utku Özdemir Biliç, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm.Dr. Ertuğrul Kara, Gümüşhane Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Melike Demir Doğan ve Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas katıldı.

Yıl içerisinde organları bağışlanan hastaların yakınlarının da katıldığı panelde salon girişine kurulan stantta 100’ün üzerinde öğrenci organ bağışında bulundu.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Kamuran Taşbilek, toplantının insanlara umut olma noktasında bir ışık olması temennisinde bulunarak, en yakınlarını toprağa verirken bile insanları düşünen, onların toprağa verdikleri bedenlerinden alınan organlarla başkalarının yaşamasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Panelin farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlandığını ifade eden Vali Kamuran Taşbilek: “Ülkemizde ölürken bile kahramanlık yaparak gitme noktasında bir eksikliğimiz var. Bu eksikliği tamamlamak ve bir farkındalık oluşturmak için düzenlendi bu etkinlik. İnsan çok özel bir varlık. Yaşarken başkalarına faydalı bir şekilde yaşayıp bu dünyadan göçüp giderken de başkalarına faydalı olması lazım. Bunu yapabilen insanlardan Allah razı olsun. Bugüne kadar organ bağışında bulunanların hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelere de gösterdikleri duyarlılık nedeniyle minnet ve şükran duygularımızı iletiyorum” diye konuştu.

(Kaynak Gümüşhane Valiliği – 19.04.2019)

image_print

HABERLER