Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi  ve Milli Birlik Günü etkinlikleri - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi  ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2022 - 11:21

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2022 - 11:31

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 6. yıldönümünde protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından şehit mezarları ziyaret edildi.

Etkinlikler kapsamında  kent meydanında tarihi köprüsü üzerinde 15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Kemaliye Camiinde tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Etkinlikler çerçevesinde Gümüşhane Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılan Şehitler ve Gaziler Parkı’nın açılışı yapıldı ve 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Günün son etkinliğinde  ise olarak kent merkezindeki  Fatih Parkı’nda 15 Temmuz Anma programı icra edildi.

Programda konuşan Vali Kamuran Taşbilek,  “15 Temmuz, Türk milletinin tanka topa karşı göğsünü siper ederek, devletini uçurumun kenarından tutup çıkardığı gündür, 15 Temmuz bir karanlık geceye mahkum edilmek istenirken büyük Türk milletinin her bir ferdinin top yekûn ya olacağız ya öleceğiz, ya istiklal ya ölüm diyerek birbirlerinin elinden sıkı sıkıya tutarak tanka topa karşı göğsünü siper ederek, devletini uçurumun kenarından tutup çıkardığı gündür. 15 Temmuz bizi biz yapan gündür, bizi bir yapan gündür” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de, yaptığı konuşma da şunları ifade etti, “Türk milleti 15 Temmuz gecesi hain güçlere ve devletlere gerekli dersi vermiştir. 15 Temmuz Türk milletinin karşısına çıkan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. 15 Temmuz gecesi tankın, topun, uçağın, helikopterin ve tüfeğin karşısına imanıyla, inancıyla ve yüreğiyle dikilen aziz milletimiz, o kanlı saldırıya direnerek, hainlere, onların arkalarındaki hain güçlere ve devletlere gerekli dersi vermiştir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz Malazgirt ve Çanakkale ruhuyla FETÖ’cü terör örgütünü ve darbecileri hep birlikte geri püskürttü”

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde darbeci askerlerin açtığı ateş nedeniyle gazi olan 15 Temmuz gazisi Yaşar Parlak ise, “Bizim suçumuz neydi. Biz bu acıları niye çektik. Bize niye ateş ettiler. Ben ne yaptım. Benim elimde bayrak var. Bu benim bayrağım ben bayrağım için ölürüm. Sen benim bayrak tutan elime ateş ediyorsun. Neden? Bu kadar arkadaş niye acı çekiyor. Elhamdülillah bizim bayrağımız en yukarda, hala dalgalanıyor. Yıkamıyorlar, yıkamayacaklar, beceremeyecekler, yapamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Demokrasi Bisiklet Turu ve Sancak Koşusu katılımcıları Fatih Parkı’na ulaştı. Koşucular eşliğinde alana getirilen sancak Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’e takdim edildi. İlahi okunan programda daha sonra sanatçılar tarafından mini bir konser verildi. Program 15 Temmuz Şehitleri için sela okunması ve demokrasi nöbetiyle devam edildi.

image_print

HABERLER