Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Semineri - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Semineri

Giriş Tarihi: 25 Eylül 2019 - 20:56

Son Güncelleme: 25 Eylül 2019 - 20:56

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen ve öğrencilere “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” semineri verildi.

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda seminer verildi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Taner Şimşek, Türk Telekom Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Fazıl Yazıcı ve öğrenciler katıldı.

Dün Birilerinin Taşıdığı Bayrağı Bugün Biz, Yarın Siz Taşıyacaksınız.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun: “Bu ülkenin geleceği olduğunuza dair kurulan cümlelerin hiçbirisi hamasi cümleler değil. Hiçbirisi edebi cümle olsun diye kurulan cümleler değil. Dün birilerinin taşıdığı bayrağı bugün biz, yarın siz taşıyacaksınız. Şairin şiirlerinin mısrasının sonunda “Sen vatansız bırakma Allah’ım” duası belki de kurabileceğimiz birçok cümleden çok daha anlamlı bir cümle. Bizim için bu millet için, bu toplum için biz aç kalabiliriz, susuz kalabiliriz, işsiz, aşsız kalabiliriz ama bu millet vatansız yaşamaz, yaşayamaz, devletsiz yaşayamaz. Bunun her zaman tarihte örneğini vermiş bir milletin, medeniyetin mensupları ve çocuklarıyız. Biz buradaki arkadaşlarımızla bu konuyu sınırlı görmüyoruz. Okullarımızda öğrenim hayatlarını sürdüren 19 bin 500 öğrencimiz ve bin 500 çalışanımızla yarınlarımıza sizleri hazırlarken kendi geleceğiniz için, vatanınıza ve milletinize faydalı bireyler olarak yetişmenizi sağlamak ve bu ülkenin yarınlarında söz sahibi olacak insanların belli hassasiyetleri taşımasını arzu ettiğimiz için bu çabanın içerisinde olduğunu söyledi.

Unutmayacağız, Unutturmayacağız 

Bunları konuşmaya ve söylemeye devam edeceğini ifaden eden Olgun: “Bu hassasiyetlerimizi zirvede tutacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Başımıza gelenlerden ders alacağız. Bu ülkeyi yok etme adına, insanlığı kana, gözyaşına, çileye, ızdıraba sürükleyen, kendi kişisel menfaatleri için dünyaya barış sunmaya çalışan sözde barış elçileri gibi olmayacağız. Hakiki bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler dünyaya örnek olacağız. İnsanı yaşatacağız ki devlet yaşasın. Biz sahile vurmuş Aylan bebekten ders alacak insanlarız. Biz kan ve gözyaşının hakim olduğu topraktaki insanlara kucak açacak kadar kadirşinaslık gösteren bir toplumuz ve bunu sürdürüyoruz.

Başka Türkiye Yok, Sığınacak Başka Liman, Açılacak Yeni Bir Kapı Yok

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun: “Bizim feda edecek ne bir karış toprağımız ne de feda edecek bir tane neferimiz var. Ne zaman ki söz konusu vatan olursa o zaman hepimiz ölebilir, kanımızı, canımızı ortaya koyabiliriz. Ama bugün için önce herkes dünyanın neye hükmettiğini, neyle hükmettiğini çok iyi anlamak durumunda. Güçlü ve birlik olmak durumundayız. Her türlü farklılığımızı zenginlik kabul ederek birbirimize yaşam tarzlarımıza tahammül ederek geleceğe kocaman adımlar atmak zorundayız. Farklılıklarımızı aynı kilimin desenleri olarak kabul edip bunu bir zenginlik olarak görüp şunu hepimiz bileceğiz: Doğu da bizim, batı da bizim. Lazıyla, Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle ortak yaşacağız. “Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya” diyen Necip Fazıl da bizim “Dört nala gelip uzak Asya’dan bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” diyen Nazım da bizim. Pir Sultan’da bizim, Hacı Bektaş’da bizim. Mevlana’da bizim, Yunus’da bizim. Onun için bütün bunları değerlerimiz, zenginliklerimiz olarak kabul edeceğiz ve birlikte yaşayabilmenin yollarını arayacağız. Çünkü başka Türkiye yok. Sığınacak başka liman, açılacak yeni bir kapı yok. Varlığımızla, yokluğumuzla bize Anadolu’yu yurt yapan ve ebedi bir yurt olarak bırakanların hatırasına sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş aşamasında verilen mücadeleleri hatırlayacağız. Bu memlekette demokrasiyi askıya almaya çalışan her türlü anti-demokratik girişimin karşısında olduğumuzu gücümüzün yettiği, nefesimizin yettiği müddetçe dile getirmeye devam edeceğiz. Hep birlikte mutlu yarınlara, güçlü yarınlara, dünya üzerinde yeni bir kültür ve medeniyetin inşasında Türk milletinin yine egemen bir güç olması noktasında hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Merkez ve İlçelerde idareci, öğretmen ve öğrencilere seminer verildi.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü – 25.09.2019)

image_print

HABERLER