GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ’UN 3. YIL DÖNÜMÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ’UN 3. YIL DÖNÜMÜ

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2019 - 22:32

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2019 - 22:37

Gümüşhane’de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şehit kabirlerinin ziyaretiyle başlayan programda Vali Kamuran Taşbilek ve beraberindekiler ilk olarak Şehit Teğmen Recep Erdoğan’ın Hasköy Mezarlığındaki kabrini, Şehit Özel Harekat Polisi Tamer Aktaş, Şehit Jandarma Er Murat Yıldız, Şehit Piyade Asteğmen Murat Akçay’ın Emirler Mezarlığındaki kabirlerini, Şehit Özel Harekat Polisi Abdul Vahid Tanış’ın Arzularkabaköy Mezarlığında bulunan kabrini ziyaret ederek dua ettiler. 

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz 2019 pazartesi günü öğle namazından önce Kemaliye Camii’nde 15 Temmuz şehitlerinin anısına mevlid okutuldu, Fatih Parkında “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ açıldı, vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için 15 Temmuz Anı Defteri yerleştirildi.

Akşam saatlerinde ise program kapsamında Fatih Parkı’nda kurulan platformdan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirdiği program canlı olarak vatandaşlarımıza izlettirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ilahilerin okunduğu, şiir ve kahramanlık türkülerinin seslendirildiği programda, 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan belgeselin izlettirilmesinin ardından konuşan Vali Kamuran Taşbilek: “Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik güçlerimiz ve necip milletimiz, darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır. Tehditler ve bombalama şeklinde sergilenen şiddet, Türk milletinin yiğitliği sayesinde dizginlenmiştir. Allah’a şükürler olsun ki ezelden ebede, adam gibi yaşayıp adam gibi ölmesini bilen bir milletin evladıyız” dedi.

Bu milletin hiçbir zaman esaret altına girmediğini ve özgürlüğünü namusu saydığını dile getiren Vali Taşbilek konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim çok büyük kahramanlarımız var. Yunan İzmir’e çıktığında Hasan Tahsin gibi kahramanımız vardı silahını çekti ve şehadet mertebesine erdi. Onun 21. yüzyıldaki kardeşi Ömer Halisdemir, aldığı şehadet emri gereği hiç çekinmeden, korkusuzca silahını hainlere karşı çekti ve şehadet mertebesine ulaştı. Şimdi bize düşen o zor günlerden tecrübe çıkarmak, birliğimizi, beraberliğimizi daha da pekiştirmek, birbirimizi hesapsız sevmek, uyanık olmak, akıllı olmak ve milletimizin birliği beraberliği noktasında hareket ederek, devletimizi, milletimizi ekonomik, kültürel ve diğer noktalarda çok iyi seviyelere getirmek için büyük çabalar göstermek durumundayız. Türk Milleti hiçbir zaman düşmana teslim olmadı ve olmayacaktır. Milleti dara düştüğünde yola çıkan, dik duran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi, karanlık gecede; milletimizi birlikte olmaya, omuz omuza olmaya, ayağa kalkmaya çağıran Recep Tayyip ERDOĞAN gibi liderlerimiz var. O liderlerin ardında  vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda etmeye hazır vatan evlatları var. Bizim, kendilerinin namusuna teslim ettiğimiz silahları, uçakları, o karanlık gecede milletine hedef almaktan çekinmeyen hainlere karşı, memleketine, milletine, demokrasisine, parlamentosuna sahip çıkan, bunları kendine namus bilen kahraman vatan evlatları, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, topyekün kıyama durdu ve o hainliği bertaraf etti. Allah bir daha bu millete böyle bir gece göstermesin. Bizi karanlıklara mahkum etmesin, birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bu duygu ve düşünceler içinde 15 Temmuz gecesi vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği için şehadete eren kahramanlarımızı ve vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımı iletiyorum”

Vatandaşlarımızın yoğun katılımla takip ettiği program, tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhane’de de 00.13’te tüm camilerden sela okunmasının ardından sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER