GÜMÜŞHANE’DE 19 MAYIS VE MİLLİ MÜCADELE COŞKUSU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 19 MAYIS VE MİLLİ MÜCADELE COŞKUSU

Giriş Tarihi: 19 Mayıs 2019 - 14:40

Son Güncelleme: 19 Mayıs 2019 - 17:18

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele’nin 100. Yılı Gümüşhane’de de törenlerle kutlandı.

Gümüşhane’de ilk tören Atatürk anıtı önünde yapıldı. Anıt önü töreninde konuşan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“İstiklal yürüyüşümüzü başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. 19 Mayıs gömülmek istenirken tarihin karanlığına, karanlıkları yırtan güneşin adıdır. 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan bir güneş gibi doğuşunun adıdır. 19 Mayıs izzeti ayaklar altına alınan bir milletin yeniden dirilişinin adıdır.  Gençler, binlerce yıl önce başlattığımız bir kutlu yürüyüşün yolcularıyız. Bu şanlı yürüyüşümüz tarihin seyri içerisinde minnet duyduğumuz büyüklerimizle bugünlere geldi. Bundan sonra da kıyamete kadar devam edecek süreçte bizim en büyük desteğimiz, güvencemiz, dayanağımız siz gençlersiniz. Devam eden bu yol çok meşakkatli, sıkıntılı olabilir. Önümüze her türlü engelleri çıkarabilirler. Dahili ve harici tehditler bizi yolumuzdan asla çeviremeyecektir. Biz millet olarak birlikte olacağız, devam ettirdiğimiz bu kutlu yolda birbirimizi ayırt etmeksizin seveceğiz”

Kutlamaların ikinci bölümü 15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirildi.

Burada günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay yaptı.  

Konuşmaların ardından milli sporcular tarafından Vali Kamuran Taşbilek’e buket, vatan toprağı ve Türk bayrağı takdim edildi.

Yarışmalarda dereceye giren eser ve şiirlerin okunmasının ardından “19 Mayıs 1919 Samsun’a çıkış” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Tören hak oyunları ekiplerinin gösterisi sonrasında çeşitli spor allarında gösterilerle ve çeşitli sergilerin gezilmesi ile devam etti.

Kutlamalar kapsamında saat 21.00’de ise  Gençlik Merkezi salonunda ‘Gençlik Şöleni’ müzik eğlence programı gerçekleştirilecek.

image_print

HABERLER