Gümüşhane’de 23 Nisan Bayramı kutlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 23 Nisan Bayramı kutlandı

Giriş Tarihi: 24 Nisan 2023 - 11:16

Son Güncelleme: 24 Nisan 2023 - 12:12

Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezi’nde devam etti.

Burada Dumlupınar Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisi açılışının ardından Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nun hazırladığı salon programı icra edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından gerçekleştirildi.

Yalçın konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 103 yıl sonra bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “Türk Milli olarak hiçbir zaman bağımsızlığımızdan ödün vermedik ve bundan sonra da asla vermeyeceğiz. Şehit kanlarıyla kazanılmış bu topraklarda geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımızla birlikte ve beraberlik içinde yarınlara daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz diyerek bir kez daha tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Programda daha sonra Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler ve şiirler sunularak, halk oyunları oynandı.

Öğrencilerin hazırladığı ve büyük beğeni toplayan “Memleketim” adlı gösterinin sunulmasının ardından etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Programa Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Alay Komutanı Albay İsmail Gökçek, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER