GÜMÜŞHANE'DE 23 NİSAN COŞKUSU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 23 NİSAN COŞKUSU

Giriş Tarihi: 23 Nisan 2019 - 18:33

Son Güncelleme: 23 Nisan 2019 - 18:33

Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 23 Nisan 2019 Salı günü bir dizi kutlama programı düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan program Gümüşhane Kültür Merkezindeki salon programıyla devam etti.

Gazipaşa Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışının ardından Aysın Rafet Ataç İlkokulu tarafından hazırlanan salon programı izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Velilerin yoğun ilgisi nedeniyle yer kalmayan salonda gerçekleştirilen ve 100’ün üzerinde öğrencinin görev aldığı programda halk oyunları gösterileri, şiir dinletileri ve öğrencilerin hazırladığı oyun ve müzik gösterileri sahnelendi.

29 saz, 29 söz müzik korosunun konseriyle sona eren programda konuşan Vali Kamuran Taşbilek, 23 Nisan tarihinin millet egemenliğinin, millet iradesinin tescil edildiği gün olduğunu belirterek: “Millet kendi kararıyla, kendi iradesiyle kendisinin geleceğine sahip olma amacıyla çıkmış olduğu yolda bugünlere geldi. Bu günlere gelmemizde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Büyük Türkiye olma mücadelesinde emeği olan büyüklerimizin katkısı söz konusu. Kuruluş hikâyemizde kan ve gözyaşı var ama her şeyden ziyade birlik ve beraberlik var. Bugün kaybetmememiz gereken en önemli hususun bu olduğu kanaatindeyim. Birlik ve beraberlik bu milletin kodlarındadır. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Üzerimize oynanan her türlü oyuna karşı uyanık olmak zorundayız. Birbirimize karşı sevgi ve muhabbetimizi kaybetmeden 82 milyon, bütün millet bir gönülde olarak, el ele gönül gönüle 1920’de çıktığımız yola devam etmek zorundayız” dedi.
Çocuklara “Geçmişimizi, tarihimizi, bu mücadelenin ne şekilde yapıldığını bilelim” tavsiyesinde bulunan Vali Taşbilek, Bu mücadele kanı, emeği olan ecdadımızın hatırasına saygı gösterme adına birliğimizi ve beraberliğimizi lütfen muhafaza edelim. Bir olursak beraber olursak Allah’ın izni ile bugün geldiğimiz yolun çok daha ötesine geçeceğiz. Allah birliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print