Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Giriş Tarihi: 29 Ekim 2020 - 21:22

Son Güncelleme: 29 Ekim 2020 - 21:29

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında tebrikatı kabul etti.

Gerçekleştirilen tebrikat töreninde Vali Kamuran Taşbilek, tebrikatı kabul ederek törene katılanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması sonrası günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Cumhuriyet, bütün imkansızlıklara rağmen topyekün büyük Türk milletinin fedakarlıklarıyla kurulmuştur. Ülkesinin işgali karşısında tek vücut olan aziz milletimiz vermiş olduğu destansı mücadeleyle Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. Türk milleti, sarsılmaz inançla başlattığı yürüyüşle hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Bu kahramanca haykırışın neticesinde kahramanlarımız tarafından bize aziz bir vatan ve Cumhuriyet hediye edildi. Cumhuriyet tutsak yaşamaktansa ölümü kendisine şeref sayan şahlanmış bir iradenin muhteşem eseridir. Cumhuriyet aziz milletimizin kardeşlik destanı, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünemeyeceğini, parçalanamayacağını haykıranların destanı, milletin varlığının ve onurunun adıdır”

Tören Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son bulurken, etkinlikler kapsamında akşam saatlerinde havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

image_print

HABERLER