GÜMÜŞHANE'DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI

Giriş Tarihi: 04 Aralık 2018 - 12:21

Son Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 12:21

Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından program düzenlendi.

Programa Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve özel öğrencilerin aileleri katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen programda özel öğrenciler atık malzemelerden yapılan elbiselerle defile gerçekleştirdi, skeçler sahneledi, türküler seslendirdi, şiirler okudu, işaret diliyle istiklal marşını okudu, Türkiye’nin 7 bölgesine ait halk oyunlarından kesitler sundu.

Programa katılan ve fuaye alanındaki sergi açılışında kurdeleyi kesen Vali Kamuran Taşbilek, etkinlik sonunda görev yapan özel öğrencilerle birlikte sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yaptığı konuşmada: “Özel gereksinimi olan kardeşlerimizin özel programını hep beraber izledik. Sevgi ve ilginin işin içine katıldığı zaman neler olabileceğini hep beraber gördük. Bugün bir farkındalık günüydü.. Bütün dünyada 3 Aralık özel gereksinimi olan kardeşlerimizin bu toplum içinde var olduğunun bilinmesi için değerlendiriliyor. Heyecanlandım ve çok mutlu oldum izlerken. Bütün emeği geçen arkadaşlarımıza samimi teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgi ve ilginin her şeye kadir olduğunu hep beraber gördük” dedi.

Etkinlik öğrencilerin sunumlarını gerçekleştirmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER