Gümüşhane'de 450 Emniyet Mensubuna Sağlık Semineri - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 450 Emniyet Mensubuna Sağlık Semineri

Giriş Tarihi: 13 Haziran 2019 - 19:35

Son Güncelleme: 13 Haziran 2019 - 19:35

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan personele Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ertuğrul Kara tarafından “Sigaranın Zararları, Kalp Sağlığı ve Stresle Mücadele” başlıklı konularda seminer verildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde dört dönem halinde düzenlenen seminerde yaklaşık 450 emniyet personeli eğitim aldı.

Stresli mesleklerin başında gelen polislik mesleğinde görev yapan personelin bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturması amacıyla  İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş’ın talepleri doğrultusunda  Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ertuğrul Kara tarafından polislere yönelik seminer programı düzenlendi.

Düzenlenen seminerlerde sigara, alkol ve madde  kullanımının kalp sağlığına verdiği zararlardan ve vücutta yaratmış olduğu olumsuz etkilerden bahseden Başhekim Ertuğrul Kara, bu zararlı alışkanlıklardan mutlaka uzak durulması gerektiğini vurguladı.

 Zihni kurcalayan problemleri boşvermek için bedensel hareketlerin yapılması tavsiyesinde bulunan Başhekim Ertuğrul Kara: “Hayatımızda stresi azaltmak için spor yapmamız gerekiyor. Ancak spor deyince aklımıza hemen futbol ve halı saha maçları geliyor. Ancak biz bunu önermiyoruz. Halı saha maçlarında iddialaşma arttığı için bu daha çok stres yaratıyor. Bunun yerine yüzmek ve bisiklete binmeyi öneriyorum. Ayrıca beslenme konusu da sağlığımız için büyük önem taşıyor. Öğün sayısını artırarak az az yememiz gerekiyor. Tuz tüketimi ile çay ve kahve tüketimini de azaltmamız gerekmektedir” dedi.

Seminerin sonunda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökay Topçu tarafından, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başkemi Uzman Doktor Ertuğrul Kara’ ya sunmuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

(Kaynak: Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu – 13.6.2019)

image_print

HABERLER