Gümüşhane'de 56 Köye EBA Destek Noktası Kurulacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 56 Köye EBA Destek Noktası Kurulacak

Giriş Tarihi: 22 Eylül 2020 - 23:23

Son Güncelleme: 22 Eylül 2020 - 23:23

Vali Kamuran Taşbilek’in talimatı ile Gümüşhane merkez ilçede internet erişimi olmayan öğrencilerin çevrimiçi derslere katılımı sağlanması için 56 köyde, muhtarlıklara Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası kurulacak.

COVİD-19 Korona virüsle mücadelenin en üst seviyede olduğu bu günlerde interneti olmayan öğrenciler için köylerde Eğitim Bilişim Ağı (EBA )destek noktası oluşturulacak.

Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu internet erişimi olmayan öğrencilerin çevrimiçi derslere katılımı sağlanması için 56 köy muhtarları ile bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, İlyas Günay, Selahattin Yüzgeç ve internet erişimi olmayan 56 köyün muhtarları katıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, “Açık okulumuzun bulunmadığı köylerde yaşayan çocuklarımızı eğitimden uzak bırakamayız. Kırsal kesimde yaşayan, interneti veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimizi uzaktan eğitim sistemine dahil etmemiz gerekiyor. Çünkü yarın hepsi aynı sınava girecek. Şehirdeki öğrencilerimiz bu sisteme dahil olurken, canlı eğitimlere katılırken, köylerimizde olan çocuklarınız evlatlarımız neden bundan mahrum kalsın. İmkanları olan var olmayanlar var. Bizim de amacımız Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile EBA destek noktaları adı altında bu işi uygulayacağız. Muhtarlarımız olarak sizlerin de çok ciddi bir destek vermesi lazım, onu bekliyoruz. Altyapısını sağlayacağız. Hep birlikte inşallah bu çocuklarımızı da sisteme dahil edip kaliteli bir eğitim almalarını sağlayacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “COVİD-19 salgını sebebiyle ülkemizde eğitim öğretim faaliyetleri EBA TV- EBA Canlı dersler ve EBA Destek noktaları gibi farklı çözümler ile devam etmektedir. Ülkece yaşadığımız bu zorlu süreçte okullarımızdan uzak kalan öğrencilerimizi eğitimin içinde tutabilmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bakanlığımız öncülüğünde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de EBA Destek noktaları oluşturulmuştur. Evinde interneti veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için Gümüşhane genelinde oluşturulan 66 adet EBA Destek Noktası öğrencilerimize sunulmuştur. Merkez ilçemizde yaptığımız ön çalışmada açık okulumuzun bulunmadığı toplam 56 köyümüze Mini EBA destek noktaları oluşturuyoruz. EBA destek noktalarımız için internet ve bilgisayarlar muhtarlarımıza temin edilecek tutanak karşılığında muhtarlarımıza zimmetlenecektir. Salgın sona erip yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından teslim edilen malzemeler tekrar geri alınacak. Bu zorlu süreçte çocuklarımızı eğitim içinde tutabilmek için uygulamaya aldığımız EBA Destek noktasında başarılı olabilmemiz için değerli muhtarlarımızdan desteklerini bekliyoruz.” dedi.

İLÇELERDE DE BENZER ÇALIŞMA YAPILACAK

Edindiğimiz bilgiye göre merkez ilçe köyleri ile ilgili çalışma sonrası, Gümüşhane’nin diğer ilçelerinde de kaymakamlar başkanlığında muhtarlarla yapılacak toplantılarda açık okulu bulunmayan ancak öğrencisi bulunan köylere EBA – Eğitim Bilişim Ağı destek noktaları oluşturulması çalışması yapılacak.

image_print

HABERLER