Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Üst Seviye Kutlama  - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Üst Seviye Kutlama 

Giriş Tarihi: 08 Mart 2022 - 16:00

Son Güncelleme: 08 Mart 2022 - 16:00

Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şehit ve gazilerin anne ve eşlerine kahvaltı verildi, KADES tanıtıldı.

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Sema Doğan Yaşam Alanı’nda şehit ve gazilerin anne ve eşlerine yönelik kahvaltı programı düzenledi.

Programa eşi Sibel Taşbilek’le katılan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, burada yaptığı konuşmada kadınların, vatana can veren şehitlerin ve kahramanların annesi ve kız kardeşi olduğunu söyleyerek haklarının ödenemeyeceğini ifade etti. 

Eşi Gülsen Çimen’le programa katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen ise kadınları sadece bir gün değil her gün hatırlamak gerektiğinin önemini vurguladı.

Duygu Sena Kurt’tan Duygulandıran şiir 

Programın sonunda AK Partili Belediye Meclisi üyesi Duygu Sena Kurt tarafından Adnan Yılmaz’ın “Mehmetçiğin Annesine Mektubu” isimli şiir okundu. Okunan şiir esnasında programda bulunan şehit ve gazi yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı. 

KADES Standı Ziyaret Edildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Fatih Parkı’nda açılan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) standı ziyaret edildi. Stantta görevli polis memurları Tarafından KADES uygulaması tanıtıldı. 

image_print

HABERLER