GÜMÜŞHANE AFAD YERLEŞKESİNİN İHALESİ YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE AFAD YERLEŞKESİNİN İHALESİ YAPILDI

Giriş Tarihi: 12 Haziran 2018 - 19:41

Son Güncelleme: 12 Haziran 2018 - 19:43

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve milletvekili adayı Cihan Pektaş, Gümüşhane’de yapılacak AFAD Yerleşkesi’nin ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Pektaş, yaptığı açıklamada, Gümüşhane ile birlikte Burdur, Eskişehir, Muş ve Sivas’ta yapılması planlanan AFAD Yerleşkesinin 2015 yılı yatırım programına alındığını hatırlattı.

Pektaş, ihalesi yapılan AFAD yerleşkesinin Özcan Mahallesindeki 59 dönümlük arsa üzerine inşa edileceğini ve yaklaşık 5 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacağı bilgisini vererek, şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk olması sebebiyle uzun bir proje hazırlama dönemi sonucunda projesi hazırlanarak ihalesi yapıldı. İl Müdürlüğü, afet ve acil durum yönetim merkezi ve arama kurtarma olmak üzere üç bölümden oluşacak olan yerleşkenin inşaatına çok kısa süre içerisinde başlanacak. Yerleşke on beş güne kadar enerji, su, yakacak gibi temel ihtiyaçlar açısından kendi kendine yetebilecek şekilde tasarlandı. Yerleşkenin en önemli özelliği afet durumunda ilgili kurumların temsilcilerinin toplu ya da guruplar halinde çalışma yapabileceği mekânları barındırması, her türlü haberleşme imkânlarına sahip olması.”

(Kaynak: AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı – 12.06.2018)

 

image_print

HABERLER