Gümüşhane'de Anaokuluna Şehit Komiser'in Adı verildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Anaokuluna Şehit Komiser’in Adı verildi

Giriş Tarihi: 05 Nisan 2019 - 20:49

Son Güncelleme: 05 Nisan 2019 - 20:49

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 5 Nisan 2016 tarihinde şehit düşen Gümüşhaneli Özel Harekât Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın ismi Gümüşhane Merkez Anaokuluna verildi.

Şehit Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın adının Merkez Anaokulu’na verilmesi nedeniyle 5 Nisan 2019 Cuma günü düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi: “Bugün anlamlı bir gün idrak ediyoruz. Şehidimizin isminin anaokuluna verilmesi, onu yeniden yâd etme vesilesi oldu. Devletimizin bekası, milletimizin birliği uğruna ezelden beri bu topraklar üzerinde gözü olanların kötü emellerine karşı bu mücadele sonsuza dek devam edecek. Bu uğurda cennet vatanımızı korumak için bedeller ödeyeceğiz. Vatan uğruna bedel ödeyenlerden biri de çok değerli kardeşimiz Şehit Tamer Aktaş’tır. Devletimiz ve milletimiz için bir bedel ödemiştir. Ödediği o bedel de, O’nu bizim gözümüzde ulaşılmaz kılmakta. Allah mekânını cennet, ruhunu şad eylesin. Şehidimizin isminin, ailesine ve milletimize övünç kaynağı olarak bu okulda kıyamete kadar yaşaması bizim en büyük gayemiz olacaktır. İnşallah bu okuldan yetişecek çocuklarımız da devletimizin, milletimizin birliği ve beraberliği uğruna güzel ahlakla, devletimize ve milletimize yakışır çocuklar olarak yetişecekler. Eğitim aldıkları bu okulun ruhu ile birlikte milletimize ve devletimize çok iyi hizmet eden nesiller olacaklar” dedi.

Program sonrası anaokulu sınıflarını ziyaret eden Vali Taşbilek anasınıfı öğrencileri ile sohbet etti.

Şehit Tamer Aktaş Merkez Anaokuluokulu önünde düzenlenen programın sona ermesinin ardından, Emirler Mezarlığı’nda bulunan şehitlerimizin kabirlerine ziyaret gerçekleştirildi ve okunan dualarla tüm şehitlerimiz anıldı.  

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER