Gümüşhane’de Kadınlar İçin Ücretsiz Osmanlıca Kursu Açıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Kadınlar İçin Ücretsiz Osmanlıca Kursu Açıldı

Giriş Tarihi: 13 Mayıs 2017 - 8:20

Son Güncelleme: 12 Mayıs 2017 - 23:41

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi tarafından kadınlara yönelik ücretsiz Osmanlıca kursu açıldı.

Kurs kayıtlarına müracaatlar için Gümüşhane Belediye Binası 5. Katında bulunan Birlik Vakfı Şubesine şahsen müracaat gerekiyor.

Vakıf Şube Başkanı Öğr.Gör.Halil İbrahim Karahanoğlu  kurslarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Kursu başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim onaylı Sertifika verilecektir. Osmanlıca kurslarımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır, geçmişte ne olduğunu unutur, bugün ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir.”

 

image_print

HABERLER