GÜMÜŞHANE'DE BAYRAM TADINDA BİR TRAFİK UYGULAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE BAYRAM TADINDA BİR TRAFİK UYGULAMASI

Giriş Tarihi: 02 Ekim 2019 - 22:00

Son Güncelleme: 02 Ekim 2019 - 22:03

İçişleri Bakanlığı’nca ilan edilen ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ kapsamında gerçekleştirilen tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Gümüşhane’de de 2 Ekim 2019 Çarşamba günü Belediye binası önünde ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla gerçekleştirilen ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ etkinliğine katılan Vali Kamuran TAŞBİLEK, öğrenciler ve il yöneticileriyle birlikte trafikte yaya önceliğine dikkat çekti.

Vali Taşbilek etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2019 yılı Sayın İçişleri Bakanımızın direktifleriyle yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda bütün emniyet birimlerimiz, jandarma birimlerimiz toplumuzun bütün kesimleri sivil toplum kuruluşlarımız hepimiz bütün kamu kurumlarımız hep birlikte bir farkındalık oluşturmak, insanı önceleyen trafik anlayışını hakim kılmak amacıyla çeşitli çalışmalarda bulunduk. Bu etkinliğe benzer bir etkinliği Sayın Bakanımızın direktifleriyle 6 Şubat 2019 tarihinde bütün ülke çapında yapmıştık ve bir farkındalık oluşturmak istemiştik.  Bugün de yine sayın bakanımızın direktifleri çerçevesinde; 81 vilayetimizde yayayı önceleyen anlayışın hakim kılınması amacıyla, yaya güvenliğinin tesis edilmesi amacıyla bütün yaya geçitlerinde okul geçitlerinde, ülkemizin her yerinde özellikli farkındalık oluşturmak amacıyla “yaya güvenliği için nöbetteyiz” temalı etkinlik düzenliyoruz.”

“Bu etkinliğe katılan çocuklarımızla, velilerimizle ve arkadaşlarımızla, değerli vatandaşlarımızla hep birlikte ilimizin bütün yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde görevlendirdiğimiz bütün arkadaşlarımızla, idarecilerimizle, birim amirlerimizle ilimiz ve ilçelerimizin her noktasında bu farkındalığa destek olmak amacıyla “yaya güvenliği için nöbetteyiz” farkındalığını oluşturmak ve yayayı önceleyen, insanı önceleyen trafik anlayışının farkındalığını tekrar insanlarımıza hatırlatmak maksadıyla, bugün bütün ülkede olduğu gibi Gümüşhane’mizde de meydanlardayız, yaya geçitlerindeyiz, okul geçitlerindeyiz. Bugün çok güzel etkinlik olacağı kanaatindeyim. İnsan bizim için çok kıymetli, insanı örselemeyeceğiz, insanı önceleyeceğiz. İnsan bu hayatın merkezindeyse hepimiz insana saygılı olacağız. Araç sürücüleri olarak da bu saygıyı en özellikli, en özel bir şekilde yayalarımıza, insanlarımıza göstereceğiz”

Durdurulan araçların sürücülerine ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ projesine duyarlılıklarından dolayı teşekkür belgesi ve çiçek veren Vali Taşbilek öğrencilerle de etkinliğin önemi konusunda bir süre sohbet etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

image_print

HABERLER