Gümüşhane’de Betül Butik Açıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Betül Butik Açıldı

Giriş Tarihi: 24 Ekim 2023 - 16:24

Son Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 18:36

Gümüşhane’de genç girişimci Betül Kocatürk tarafından hayata geçirilen “Betül Butik” düzenlenen törenle açıldı.

Karaer Mahallesi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Caddesi’nde hizmete giren işletmenin açılışına Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu ve davetliler katıldı.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Dermeği Başkanı ve şehrin mümtaz şahsiyetlerinden, önemli karakterlerinden birisi olan Ahmet Erkan Kocatürk’ün torununun açtığı işletme dualar eşliğinde hizmet vermeye başladı.

Etkinlikte konuşan genç girişimci Betül Kocatürk “Hepiniz buraya geldiğiniz için onur duydum. Dedemin verdiği cesaretle, güvenle birlikte eşimle böyle bir karar verdik. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullanırken eşi Emir Kocatürk de tüm davetlilere katılımları için teşekkür etti.

GTSO Başkanı İsmail Akçay ise “Yerin küçüklüğüne bakmayın burada harman gibi yürekler var. Üç kuşağın devamı olan bir tarih var, bir birikim var, bir ticari gelenek var. Gümüşhane’nin medarı iftiharlarından Hacı Erkan Kocatürk abimiz Gümüşhane’de ahilik geleneğini babasından almış ve kendi ticari faaliyeti boyunca da devam ettirmiş önemli bir değerimiz. İnşallah torunları da onun izinden yürüyecek” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Erkan amca bizim için hem bir önder, hem bir lider hem de bizim şiarımız. Biz onun hem önderliğinde Gümüşhane’de şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Ticaretin onda dokuzu cesarettir. Şehrimize hayırlı olmasını ve güzel kazançlar sağlamalarını diliyorum” diye konuştu.

Vali Alper Tanrısever de konuşmasına başlarken ezan okununca “Sizin için de ilimiz için de hayırlı olur inşallah. Bazı işlerin ezan şahidi derler. Çok güzel bir tevafuk oldu. Böyle güzel mekânları duayla açmak lazım. Okunan ezanların yüzü suyu hürmetine Rabbim genç çifte ve ilimize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin, hayırlı ve helal kazançlar nasip etsin, işiniz gücünüz rast gelsin” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER