Gümüşhane'de Bu Kavşakta Önlem Almak İçin  “Ölüm” Mü Bekleniyor? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Bu Kavşakta Önlem Almak İçin  “Ölüm” Mü Bekleniyor?

Giriş Tarihi: 22 Mart 2022 - 9:24

Son Güncelleme: 22 Mart 2022 - 9:38

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 22.03.2022

Gümüşhane için kara nokta haline gelen Bağlarbaşı mahallesindeki Yeni Devlet Hastanesi Kavşağı tehlike saçmaya devam ediyor.

Her gün binlerce aracın kullandığı Yeni Devlet Hastanesi Kavşağı’nda aktif ve yoğun olarak dört yöne giriş çıkışı bulunuyor.

Gümüşhane’nin en yoğun trafiğinin yaşandığı kavşakta herhangi bir sinyalizasyon sitemi olmayınca bölgede trafik akışı da zor işliyor ve sık sık maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor.

Yaklaşık üç ay önce 27 Aralık 2021 tarihinde Yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesi sonrasında trafik yoğunluğunun daha da artmasıyla “kara nokta” haline gelen bu kavşakta acil önlem alınması sürekli Gümüşhane basını tarafından işlenmesine rağmen bugüne kadar bir tedbir alınmadı.

Halk arasında sarı köprü kavşağı olarak da bilinen Yeni Devlet Hastanesi Kavşağı’ndaki yoğunluk ve tehlike riskinden dolayı  konu  İl Tarik Komisyonu’nda da görüşülüp, sinyalizasyon ve benzeri tedbirler alınması yolunda karar alınmasına rağmen ve bu kararlar Başta Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü ve Gümüşhane Belediyesi’ne de gönderilmiş olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir önlem uygulaması yapılmadı ve trafik sinyalizasyon sistemi kurulmadı.

Tehlike saçan bu kavşakta üç ay gibi uzun bir süredir gündemde olan sinyalizasyon sistemi kurulmasındaki gecikme Gümüşhanelileri rahatsız ediyor. Vatandaşlar, “Yetkililerin bu bölgeye acil müdahale edip gerekli sinyalizasyon sistemini kurdurtmaları için “ölüm” lü kaza haberi mi bekleniyor?” diye isyan ediyorlar.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 22.03.2022

image_print

HABERLER