GÜMÜŞHANE'DE CAMİ MİNARESİNDE BİR GARİP UYGULAMA... - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE CAMİ MİNARESİNDE BİR GARİP UYGULAMA…

Giriş Tarihi: 11 Nisan 2017 - 14:44

Son Güncelleme: 11 Nisan 2017 - 14:44

GÜMÜŞHANE – GÜMÜŞKENT GAZETESİ’NİN HABERİ

Gümüşhane Yunus Emre Camisi’nin minaresi, GSM operatörleri tarafından baz istasyonuna dönüştürüldü.

GSM teknolojilerinin her geçen gün yayıldığı çağımızda, baz istasyonları da her sokak ve caddeye girdi.

Apartman ve işyerlerinin çatılarında, cadde ve Sokaklarla sınırlı kalmayan baz istasyonları her yere girdi. Sıra camilere geldi.

CAMİ MİNARESİ DEĞİL BAZ İSTASYONU!!

Bunun bir örneği de maalesef Gümüşhane’de yaşandı.
Gümüşhane merkez Yenimahallede ki Yunus Emre Camii’nin minaresi, işlevinin dışında GSM operatörünün kullandığı bir yer oldu. Vatandaşlar ve cami cemaati, minarenin bu tür amaçlarla kullanılmasına öfkeli.

BEKTAŞ’TAN ÖRNEK DUYARLILIK 

Söz konusu Caminin minaresinde bulunan baz istasyonunu illkez farkedip, sonra fotoğrafını çekerek duyarlılık örneği gösterip sosyal medya hesabından paylaşan Gümüşhane’nin tanınmış simalarından İbrahim Bektaş, paylaşımında şöyle yazdı; “MİNAREMİ? BAZ İSTASYONUMU? YER KAMERA ŞAKALARININ BOL OLDUĞU ŞEHİR GÜMÜŞHANE”

Minarenin kim tarafından kiraya verildiği, baz istasyonunun Müftülüğün bilgisi dahilinde olup olmadığı ve bu baz istasyonu karşılığında ne kadar para alındığı bilinmiyor.
Tepkilere rağmen minare anten ve kablolarla donatılmış, altında da büyük cihazların olduğu bir baz istasyonuna dönüştürülmüş durumda.

VATANDAŞLAR; KİMSENİN BUNA HAKKI YOK!!

Cami minaresinin bu tür amaçlarla kullanılmasına sert tepki gösteren vatandaşlar; “Dinimiz ve kültürümüzde büyük önem arz eden minarenin bu amaçla kullanılmasına  bir anlam veremiyoruz. Allah’ın evine baz istasyonu kurulur mu? kimin buna izin vermeye hakkı var. Sonuçta burası kimsenin şahsi malı değil ve kimsenin burayı kiraya vermeye hakkı yok!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

MAHALLELİ DE TEPKİLİ 

Mahalleliler “Cami Minaresine baz istasyonu kurmak ve bundan bir takım menfaatler elde edilmesi doğru değil. Başta o camiye ibadet için gelenler, çevrede oturan insanların sağlığı riske atılıyor” dediler.

(Kaynak: Gümüşkent Gazetesi – 11.04.2017 )

image_print

HABERLER