Gümüşhane’de çevre yolundan şehre girişler yeniden düzenlenmeli - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de çevre yolundan şehre girişler yeniden düzenlenmeli

Giriş Tarihi: 11 Ağustos 2022 - 10:16

Son Güncelleme: 11 Ağustos 2022 - 10:16

Gümüşhane Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu’dan önemli açıklama.

Gümüşhane Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu yaptığı açıklamada Gümüşhane için çok önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Kullukçu; 10 Ağustos 2018 tarihinde hizmete giren ve büyük bölümü tünellerden oluşan Gümüşhane Çevre Yolu’nun geride kalan 4 yıllık kullanım sürecinde ortaya çıkan en önemli sorunun çevre yolu tünellerinden şehir merkezine giriş çıkış varyantlarındaki yapısal sorunlar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çevre yolu Gümüşhane için belki de asrın projesi. Güzel düşünülmüş ve yapılmış. Yapılmasına sebep olanlara teşekkür ediyorum. Yalnız, 4 yıllık kullanımda gördük ki, çevre yoluna giren ve şehre ilk kez gelen kişilerin ve turistlerin çevre yolu içinden şehir merkezine girmeleri çok zor. Kavşak giriş noktaları çok dar, bağlantı yolları çok dar ve çok kavisli. Bu dar ve yetersiz bağlantı yollarından hiç kimsenin rahatça şehir merkezine girişi kolay olmaz.”

AKÇAKALE KAVŞAĞININ STANDARDI YÜKSELTİLMELİ

 “Erzurum istikametinden gelişte Akçakale altında hemen önünüze Çevre yolu çıkıyor. Gümüşhaneliler bile bu önlerine çıkan çevre yolundan ayrılıp şehir merkezine giriş yolunu zor buluyorlar. Kavşaksız ve dar bir yan girişle şehir merkezi yoluna giriliyor. Bu noktaya yeni ve standardı yüksek bir kavşaklı giriş yapılmalıdır. Bu noktaya gelen sürücüler tereddüt etmeden, nereye gitmeleri gerektiğine rahat rahat karar vermelidirler.”

“Çevre yolunun tünel içlerinden şehir merkezine inen yan yollar da eski Zigana yolları gibi. Çok kıvrımlı ve çok dar. Bu dar yollara bir giren bir daha girmek istemiyor. Bu haliyle çevre yolu Gümüşhane’nin önünü kesen bir modern engelleyici konumunda bulunuyor. Gümüşhane’nin önünü kesen ve kimseyi merkeze sokturmayan bir yol konumuna gelmiş. Bu konunun bir an önce halledilmesi için valimizi, milletvekillerimizi, belediye başkanımızı, iktidar ve muhalefet partileri il başkanlarını göreve davet ediyorum”

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 11.08.2022

image_print

HABERLER