GÜMÜŞHANE'DE CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Giriş Tarihi: 30 Ekim 2019 - 2:25

Son Güncelleme: 30 Ekim 2019 - 2:25

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim 2019 Salı günü ilk olarak Vali Kamuran Taşbilek makamında tebrikleri kabul etti.

Fatih Parkında düzenlenen ve Vali Kamuran Taşbilek ile Belediye Başkanı Ercan Çimen’in halkın ve öğrencilerin bayramlarını tebrik etmesiyle başlayan törende Vali Taşbilek günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı gerçekleştirdi.

Halk oyunları ve spor gösterilerinin de yapıldığı etkinlik geçit töreniyle sona erdi.

Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen Gümüşhane Belediyesi tarafından Sema Doğan Parkında düzenlenen etkinliğe katıldılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

Kabul töreninde bir konuşma gerçekleştiren Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarının yol aldığı, milletimizin omuz verdiği büyük bir var oluş  mücadelesi sonunda Cumhuriyetimiz kuruldu. Aramızda Cumhuriyetimizin teminatı gençlerimiz, küçük yavrularımız var. Cumhuriyet bizim var olma, bir olma, beraber olma mücadelemizin adıdır. Bundan önceki büyüklerimizle bu mücadeleyi vererek bugünlere geldik. Bundan sonra da bu devleti ebediyen yaşatacak, ilelebet götürecek nesil sizlersiniz. Kendinizi yetiştireceksiniz. Bir olacaksınız, birlik içinde olacaksınız. Milletin hiçbir evladını ayrı görmeksizin biz biriz, beraberiz, birlikte çok büyük bir aileyiz diyeceksiniz. Yaşasın Türk Milleti, Yaşasın Türk Cumhuriyeti diyeceksiniz. Büyük Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaşayacağına olan inancımla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan bütün kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

image_print

HABERLER