GÜMÜŞHANE’DE DEVLETİN KOZASINDA İLK ALTIN KÜLÇESİ DÖKÜLDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE DEVLETİN KOZASINDA İLK ALTIN KÜLÇESİ DÖKÜLDÜ

Giriş Tarihi: 17 Mart 2018 - 19:32

Son Güncelleme: 17 Mart 2018 - 19:32

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Altın İşletmeleri AŞ’ye ait Gümüşhane Mastra Altın Madeni’nde 3,5 yıl aradan sonra 17 Mart 2018 Cumartesi günü yeniden altın dökümüne başlandı.

Altın dökümü nedeniyle yapılan toplantıya Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Maden İşleri Genel Müdürü Mithat Cansız, Koza Altın İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Ergül, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yinal Yağan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay ve ilgililer katıldı.

Altın döküm programında bir konuşma yapan Vali Okay Memiş; Koza Altın İşletmelerinin daha önce FETÖ’cü unsurların odaklandığı bir işletme olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Allah’a hamd olsun, bu tesis, 15 Temmuz’dan sonra asli sahiplerine iade edildi. Ben buradan, 15 Temmuz’da hayatını kaybeden tüm şehitlerimize yeniden Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçimizdeki hainleri, içimizdeki düşmanları ne kadar temizlersek o kadar güçleniyoruz. O kadar geleceğe ümitle bakıyoruz. Onun için Koza Altın İşletmelerindeki bu yapı da Allah’a şükürler olsun bertaraf edildi ve anında yeni yönetim kuruluyla, yeni çalışanlarıyla gerçek anlamda hem Gümüşhanelilere hem de bütün Türkiye’ye hizmet eder bir müessese haline geldi. Ben herkese teşekkür ediyor ve bütün çalışanları tebrik ediyorum.”

Daha sonra dökülen altın külçesini eline alan Vali Memi: “Bu rafine edilmemiş hali, ona rağmen maşallah sapsarı. Altın kalpli insanların yaşadığı Gümüşhane’de altın üretiyoruz. Bu hem ilimiz hem de ülkemiz için büyük bir mutluluktur” ifadelerini kullandı.

 

 

image_print

HABERLER