GÜMÜŞHANE’DE DİYANET’İN YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE DİYANET’İN YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Giriş Tarihi: 26 Haziran 2018 - 19:26

Son Güncelleme: 26 Haziran 2018 - 19:26

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran 2017 Pazartesi günü başladı.

Gümüşhane İl Müftü Vekili Hüseyin Hacıfettahoğlu Yaz Kur’an Kursları ile yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Okulların tatil olmasının ardından Gümüşhane’deki tüm Kur’an kursu, cami ve Müftülüğümüzün uygun gördüğü mekânlarda Yaz Kur’an Kursları bu yıl “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganıyla başladı.

Kur’an kurslarına çocuklar, gençler, yetişkinler, engelliler katılabiliyor. Kurslar öğrencilerin katılımına göre sabah ve öğleden sonra yapılabilecek.

Yaz Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim, Siyer, İnanç, İbadet ve Ahlak derslerinin yanı sıra bu yıl vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konuları da işlenecek. Ayrıca bu yıl ki yaz kurslarında 15 Temmuz günü, öğrenci ve velilerin katılımıyla çeşitli programlar düzenlenecek.

Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan; “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum”, “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı”, ”Tecvitli Kur’an-ı Kerim Elif-Ba-sı” ve “Bilgisayar Hatlı Kur’an-ı Kerim (Orta Boy)”  kitapları kitaplar ücretsiz verilecek.

Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden ve Kur’an kurslarından kayıtlarını yaptırabilecekler.

25 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kursları iki dönemlik eğitimin ardından 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Müftü Vekili Fettahoğlu; Kitabımızın ilk emrinin “Oku” olduğunu, Peygamberimizin (s.a.v)’in  “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” buyurduğunu hatırlatarak Kur’an-ı Kerim öğrenmenin önemini vurgulayarak şunları ifade etti: “Oku” diye başlayan kitabımız üzerine yapılan bir araştırmada, yüzde 20’lik bir kesimin Kur’an-ı Kerim’i hayatta eline almadığı, yüzde 60’ının Kur’an-ı Kerim’i eline aldığı ancak yüzüne okuyamadığı ve yüzde 40’lık kesimin de Kur’an-ı Kerim’i yüzüne okuyabildiği ve yüzde 80’lik bir kesimin ise yüzüne okuduğu Kur’an-ı Kerim’in manasını bilmediği sonucuna varılmıştır. Bu nedenle yaz kurslarını bir fırsat olarak görmeliyiz. Amacımız Gümüşhane’de herkesi Kur’an’la buluşturmak. Yaz Kur’an kurslarımızda her yaş grubuna yönelik kurs açılabilmektedir, vatandaşlarımız talep etsin biz açalım ki Kur’an’la tanışmayan, Kur’an okumayı bilmeyen vatandaşımız kalmasın. Her yıl, Türkiye genelinde 10 milyon öğrenci Yaz kurslarında eğitim görüyor. Bunların 2000’i Gümüşhane Merkez olmak üzere İlçelerimizle beraber yaklaşık 6500 kadarı camilerimize ve Kur’an kurslarımıza geliyor. İki ay süreyle cami, Kur’an, cemaat, namaz ve ibadetle tanışıyor. Bu çok önemli bir vesile ve vasıta. Çocuklarımızın kendi milli ve manevi aidiyetleri, kimlikleri, ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. O bakımdan bu güzel vesileyi en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza, velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane İl Müftülüğü İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER