Gümüşhane’de DOKAP destekli 3 proje daha hayata geçiriliyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de DOKAP destekli 3 proje daha hayata geçiriliyor

Giriş Tarihi: 28 Mayıs 2021 - 11:46

Son Güncelleme: 28 Mayıs 2021 - 11:48

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanarak Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DOKAP) teklif edilen 3 projenin uygulanması için protokoller imzalandı.

Hayvansal ve Bitkisel üretim konularını içeren 1 milyon TL tutarındaki 3 adet projenin uygulama protokolleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DOKAP idaresince imzalandı.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Projelerin hayata geçirilmesinde desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek ve Milletvekillerimize Gümüşhane tarım sektörü adına şükranlarımızı sunuyoruz.  1 milyon TL tutarındaki projeler ilimiz tarımına hayırlı olsun. Müdürlüğümüz tarafından hazırlanıp DOKAP’a sunulan Hayvansal ve Bitkisel üretim konularını içeren projelerden kabul edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca da onaylanan 3 adet projenin uygulaması için gerekli protokoller imzalanarak, 2021 yılında sunulan Kuru Meyve Üretiminde Kadın Eli Projesi, Meralarda Otlatma ve Verimliliğin Artırılması Projesi ve Bal Paketleme Tesisinin Modernizasyonu projeleri 2021 yılında uygulamaya geçilecektir. Projeler Gümüşhane tarımına farklılık ve girdi anlamında çok önemli katkılar sağlayacaktır. DOKAP’a teşekkür ediyor, projelerin hayırlı olmasını diliyoruz.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 28.05.2021

image_print

HABERLER