GÜMÜŞHANE’DE DÜĞÜN, NİŞAN VE SPOR MÜSABAKALARINDA BU ÖNLEMLERİ ALMAYANLAR YANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE DÜĞÜN, NİŞAN VE SPOR MÜSABAKALARINDA BU ÖNLEMLERİ ALMAYANLAR YANDI

Giriş Tarihi: 26 Ekim 2018 - 16:57

Son Güncelleme: 26 Ekim 2018 - 17:09

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için İl sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumlarında alınacak önlemlerle ilgili bir genel emir yayımladı.

Gümüşhane Valiliği genel emrinde dikkat çeken bazı hususlar şöyledir:

1) Organizasyon sahiplerine izin verilirken organizasyonda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacak.

2) Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacak.

3) Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecekler.

4) Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla 50×70 cm ebadında havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik özel afiş asılacak.

5) Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususuna soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir.

Vali Okay Memiş imzasını taşıyan 26.10.2018 tarih ve 2018/04 numaralı genel emir için aşağıdaki linki tıklayınız.

valilik genel emir4

 

 

image_print

HABERLER