Gümüşhane’de festival coşkusu devam ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de festival coşkusu devam ediyor

Giriş Tarihi: 05 Ağustos 2022 - 21:26

Son Güncelleme: 05 Ağustos 2022 - 21:26

Gümüşhane 25.Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde protokol konuşmaları gerçekleştirildi ve stantların açılışı yapıldı.

Bugünkü program  15 Temmuz Zafer Meydanı’nda Erzincan Belediyesi Mehter Takımının dinletisi ve KKTC, Erzurum, Trabzon ve Gaziantep’ten gelen halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başladı.

Programda konuşan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi: “Festivalimizin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.  Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen başta Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen olmak üzere bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada, “Festivalimizin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Buradaki tüm insanlar hepimiz milletimize hizmetkarız. Ahmed Ziyaüddîn-i Gümüşhanevi Hazretlerinin bir sözü var, ‘Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur, hem dünya hem ahiret saadetine erişir.’ diye. Bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz, insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Tekrar festivalimize katılan ve emeği geçen herkese hoşgeldiniz diyorum”  dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesilip stantlar gezildi.

Program çerçevesinde akşam saatlerinde Özkan Pekin, Onur Akgül, Selçuk Çelik ve Eda Doğanay konserleri gerçekleştirilecek.

Etkinliğe Vali Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, İstanbul GÜDEF Başkanı Bayram Demir, GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, davetliler ve vatandaşlar katıldı.


image_print

HABERLER