Gümüşhane’de Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Giriş Tarihi: 15 Ekim 2023 - 14:02

Son Güncelleme: 15 Ekim 2023 - 14:03

Gümüşhane’de birçok STK’nın ve vatandaşların katılımıyla Filistin’e destek için yürüyüş düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesi önünden başlayan ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı “Soykırıma Hayır! Filistine destek, siyonizme lanet” konulu yürütüşte katılımcılar ellerinde Filistin ve Türk bayraklarının yanısıra çeşitli döviz ve pankartlar taşıdı. Grup tekbir getirerek ve sloganlar atarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını lanetledi.

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşma yapan Gümüşhane Memur Sen İl Başkanı Ergin Aslan, Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir düzen olduğunu söyleyerek, İsrail’in saldırılarını kınadı.

“İkiyüzlü suskunluğa karşı, insanlık onurunu haykırmak için buradayız”

Filistin direnişinin bütün hesapların üstünde, Allah’ın bir hesabı olduğuna inananların davası olduğunu dile getiren Aslan, “Amerikan senatörü ne dedi: “Bu bir din savaşıdır ve ben İsrail’in yanındayım.” Doğru söylüyor, bu bir inanç savaşıdır: “İman edenler Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler ise tağutun yolunda savaşırlar. (Öyleyse) şeytanın dostlarıyla savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi pek zayıftır.” (Nisa Suresi: 76). Bugün Türkiye genelinde Siyonist İsrail’in yaptığı, soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için, bugün buradayız.  Aynı anda Ankara’da, büyük bir mitingle Siyonist katliamı lanetliyor, bütün Türkiye’den aynı anda hem sözümüzü hem de sesimizi yükseltiyoruz. İkiyüzlü suskunluğa karşı, insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız” dedi.

 “İsrail bir devlet değil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür”

Filistin’de Müslümanların onurlarıyla şehit olduğunu, Kudüs’ün coğrafi bir mesele değil, imani bir mesele olduğunu belirten Aslan, “Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler, Filistin’de katliam yaparken, susanların, kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, bugün, bütün dünyanın onurunu, ayakta tutmaya çalışan bu halk, katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti, katille aynı safta. Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor” diye konuştu.

“İsrail, bir gün yerle yeksan olacaktır”

Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütünün Filistin topraklarında aralıksız 80 yıldır katliam yaptığını ifade eden Aslan, “Bu gerçekten kaçabilir miyiz? Katil belli iken, kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın. Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır.  Bizim tarafımız belli: Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil… Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin’in, haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız ve Müslümanız İnsanlık, bir gün adaleti tutup kaldıracak… Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız.  Onun için bir kere daha haykırıyoruz: İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür.  İsrail, kan ve irinden beslenen bir terör şebekesidir. İsrail, bir gün yerle yeksan olacaktır.  Kahrolsun İsrail… Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm… Dünyayı ve ülkemizi okuyarak, yorumlayarak çalışacağız. Desteğimiz de tepkimiz de anlamlı olacak. Çünkü bizim bir hikâyemiz var, hikâyemizin içinde, acılarımız var, sıkıntılarımız var, unutamayacağımız yaralarımız var. Her şeyden önce iki dünyaya dair bir derdimiz var” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından grup dağıldı.

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER