Gümüşhane'de Gazeteciler Günü Mesajları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Gazeteciler Günü Mesajları

Giriş Tarihi: 09 Ocak 2023 - 17:04

Son Güncelleme: 09 Ocak 2023 - 17:16

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Demokrasilerin temel yapı taşlarından biri olan gazetecilik mesleği, mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirdiği gibi, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın zamanında bilgilendirilmesini de sağlamaktadır. Bunun yanında, basın kuruluşları halkla idari birimler arasında bir köprü görevi görerek, toplumsal taleplerin dile getirilmesine vesile olurlar. Bu yönüyle gazeteciler kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

Gümüşhane özelinde yaşanan gelişmeler hakkında değerli vatandaşlarımızı bilgilendiren, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlamaya devam edecektir.

Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyor, sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimi iletiyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Ocak Gazeteciler ve İdareciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, gazeteciliğin kamuoyunu bilgilendirmek adına tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin fedakarca çalıştıklarını dile getiren Başkan Çimen, “Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden birisidir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalışmaktadırlar. Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve fikirleri çalışmalarımıza önemli faydalar sağlamaktadır. Büyük bir özveriyle çalışan, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Çimen, 10 Ocak’ın ayrıca İdareciler Günü de olduğunu hatırlatarak, “10 Ocak günü aynı zamanda İdareciler Günü’dür. Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan başta mülki idare amirleri olmak üzere tüm idarecilerimizin de 10 Ocak İdareciler Gününü kutlarım” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Köse, kamuoyunu aydınlatmak adına her ortamda, sorumluluk duygusu içinde fedakârca çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri bizlere ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz önemli bir görevi üstlenerek toplumun sesi olmaktadırlar. Basın ahlakı kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren başta ilimizdeki yerel temsilciler olmak üzere, tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”dedi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ 

“Tüm dünyada demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri “gazetecilik” müessesesidir. Demokratik hakların, halklara anlatılması ve tanıtılmasındaki rolü nedeniyle bütün ülkelerde gazetecilik en önemli ve stratejik demokrasi kurumu olarak görülmüştür. Bu bağlamda, Türk basını ve gazeteciliği de Türk Demokrasi’nin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Son yıllardaki başarılı çalışmalarıyla Gümüşhanemizde de gazetecilik yerel gelişmenin ve şeffaflaşmanın itici gücü haline gelmiştir. Gazetecilerimiz sadece demokrasinin gelişimine katkı sağlamayıp, haber ve yorumlardaki doğruluk ve hakkaniyet ölçüsüyle toplumdaki değer yargılarının da muhafazasına önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu vesile ile gerek ülkemizde, gerekse ilimizdeki gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, saygı ve başarı dileklerimi iletiyorum.”

REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Gümüşhanemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren gazetecilerimiz; halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak görevlerini her şartta yerine getirme gayreti içerisindedirler. Demokratik her ülkede demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan gazetecilik; tarafsız, ilkeli ve basın ahlak kuralları çerçevesinde faaliyet gösterdiğinde toplumsal kalkınma ve gelişmeye de değerli katkılar sunmaktadır. Şehrimizin ve Gümüşhane Üniversitemizin her alanda gelişimini destekleyen, insanımızın refahı için gayret sarf eden gazetecilerimize şükran borçluyuz.

Ülkemizde gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961’de kabul edilmesi vesilesiyle kutlanan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde başta Gümüşhanemizin değerli ve emektar gazetecileri olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın bu mutlu gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ CAVİT ERKILINÇ

“Her türlü koşulda görevlerini yerine getirerek kamuoyunun güvenilir ve sağlıklı bilgiye ulaşmasını sağlayan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

62 yıldır Türk basınına destekleri ile güç veren Basın İlan Kurumu, görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde Türkiye Yüzyılı’nda da katkılarını artırarak sürdürme kararlılığındadır.

Büyüyen ailemizle birlikte, geçmişten bugüne taşıdığımız tecrübeyi çağın getirdikleri karşısında doğru pozisyon alarak hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Basın ahlak esaslarından, demokrasi ve ifade özgürlüğünden taviz vermeden doğru ve objektif bilgiyi kamuoyuna ulaştıran yayınları desteklemeyi sürdürürken, mesleki beceri ve kültürümüzü her geçen gün geliştirerek toplumsal görevimizi koruyacağız.

Ülkemizin her köşesindeki basın emekçilerinin başarılarla dolu bir yıl geçireceğine yürekten inanıyor, hakikat mücadelesi vererek ülkesi için çalışan tüm medya mensuplarına hayırlı mesailer diliyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Akçay,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda teknolojide yaşanan yenilikler, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etki alanını da çok hızlı bir şekilde genişlettiğini ifade eden Başkan Akçay; ‘İletişim teknolojilerindeki bu ilerlemelerle birlikte insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş ve basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Bu durum medyaya çok büyük görev ve sorumluluk yüklemiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha fazla önemli hale getirmiştir. Kamuoyunun doğru haber alma ve bilgi edinme hakkı için zorlu koşullar altında çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren  tüm basın mensuplarımızın bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.’

GÜMÜŞHANE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI SEZAİ KÖPRÜLÜ

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Basının görevini yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu dile getiren Köprülü; “Gazetecilik demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli sacayaklarından biridir.  Toplumun gözü, kulağı, sesi olan gazetecilik kolay yapılan bir meslek değil. Doğruları söylemek ve o doğruların arkasında durmak ise hiç kolay bir iş değildir. Bu gibi durumlarda birlik olmak sorunların aşılmasında önemlidir. Daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük istiyorsak yerel basına ve gazetecilere sahip çıkılması gerekiyor. Gazeteciler kentlerin hafızasıdır, kamu adına denetçisidir, hesap sorucusudur, sesini duyuramayan vatandaşın hür ve özgür sesidir. Bu sesin kısılması, halkın sesinin kısılmasıdır. Buna müsaade edilmemelidir.  Bugün gazeteciler mesleklerini ifa ederken birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Gazeteciler, teknolojik gelişmelerin olumsuz etkileri ve ekonomik sıkıntıların yanında her dönemde yaşanan sosyal ve siyasi baskılarla da mücadele etmek durumunda kalıyorlar. Tüm bunlara rağmen gazeteciler, mesleklerini sürdürmek adına sonuna kadar mücadele ediyorlar. Koronavirüs salgınıyla yoğun bakıma düşen yerel basın, neredeyse tamamı ithal olan matbaa girdileriyle can verecek duruma gelmişken, biraz olsun nefes almamızı sağlayabilecek resmi ilan gelirleri de dibe vurmuştur. Bunda en büyük sorumluluk ise, resmi kurumlarımızdır. Adeta kendilerine basın bültenleri gibi hizmet eden, her türlü çalışmasını kamuoyuna duyuran gazetelerin haklarını maalesef resmi kurumlarımız gasp etmişlerdir. Bizler kamu yararı için görev yapmaktan onur duyan gazeteciler olarak her türlü ekonomik baskıya karşın gerçekleri aktarmaktan vazgeçmeyeceğiz ve gasp edilen haklarımızı geri almak için, üzülerek de olsa, devletimizin ve milletimizin üç kuruşunu dahi birilerine peşkeş çekenleri yargıya taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle; zor şartlar altında ilkeli ve doğru habercilik anlayışı ile toplumun gözü kulağı olmaya devam eden yol arkadaşlarımın birlik beraberlik simgesi olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım” açıklamalarında bulundu.

image_print

HABERLER