GÜMÜŞHANE'DE GÜNDEM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEM

Giriş Tarihi: 28 Haziran 2020 - 10:22

Son Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 10:22

Dünya  ve ülke gündemi gibi  Gümüşhane gündemi de çok sık değişiyor. Gündemden dikkatimizi çeken bazı konuları bugün yazımıza aldık.

BAKAN KURUM’UN ZİYARETİ GÜMÜŞHANE İÇİN YENİ BİR MİLAD OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 14 Haziran 2020 Pazar günü Gümüşhane’ye yaptığı bir günlük ziyaret Gümüşhane’de yeni bir heyecanın başlangıcı oldu.  Kent meydanı ve millet bahçesi başta olmak üzere pek çok projeye Sayın Kurum’un destek vermesi açıkçası Gümüşhane’de herkesi mutlu etti.  Cumhurbaşkanlığı kabinesinde “sakin güç” olarak vasıflandırılan Bakan Kurum’un “bakarız, ederiz gibi” muğlak ifadeler kullanmadan doğrudan ve açık bir şekilde Gümüşhane’nin yüzyılına damga vuracak projeleri kabulü ve desteklemesi Gümüşhanelilere moral, umut ve heyecan verdi.

BAŞKAN ÇİMEN’İN BASIN TOPLANTISI

Belediye Başkanı Çimen; uzun bir aradan sonra 22 Haziran 2020 Pazartesi günü yaptığı basın toplantısında şehrin yeni projelerle açılım yüzünü anlatırken çok mutluydu. Asıl önemli olan da Başkan Çimen’in, Belediye’nin borçlarının önemli bir bölümünü ödemiş olmanın mutluluğunu yaşıyor olması idi.

GÜMÜŞHANEVÎ AŞEVİ ŞEHRİN PRESTİJ PROJESİDİR

Başkan Çimen’in pek çok projesi arasında yer alan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Aşevi kompleksi Gümüşhane için özel öneme sahip bir proje. Bu projenin bir an önce tamamlanıp hayata geçirilmesi çok önemli. Bu proje için gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gitmek gerekir. Osmanlı’nın manevi sultanlığını yapmış bir Gümüşhaneli için her kapının açılacağı muhakkaktır. Bu projenin sadece aşevi olarak kalmayıp bir kültür merkezine de dönüşmesi gerekir.

GÜMÜŞHANE ŞEHİRCİLİK AŞ. (GÜMSAŞ) HAZIR SU PAKETLEMESİ YAPACAK

Başkan Çimen’in basın açıklamasında ilk kez gündeme getirdiği konulardan biri de hazır – ambalajlı su projesi idi.

Belediyeye bağlı GÜMSAŞ Şirketi tarafından Gümüşhane yayla ve zirvelerinden getirilecek kaynak su, paket su olarak işlenip ülke ve ülke dışına pazarlanacak. Gümüşhane için önemli olan ve geç kalınmış olan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.

YENİ SANAYİ SİTESİ DE YENİ BİR HEYECAN VERDİ

Geçen haftanın önemli gündem konularından biri de Gümüşhane – Torul aranda İkisu mevkiine yeni ve modern bir sanayi sitesinin yapım planlanması idi. Yerindelik planlaması için çok önemli bir karar verilmiş. Bu şekliyle Torul için ayrıca  bir sanayi sitesi yapılmasına gerek de kalmamış olacak.

OLAY GAZETESİ EL DEĞİŞTİRDİ

Kurulduğu 2014 yılından bugüne Gümüşhane yayın hayatına önemli katkıları olan Gümüşhane Olay Gazetesi Gümüşhaneli genç iş adamı Muammer Şeker tarafından satın alındı.  Pek çok iş kolunda başarılı çalışmaları olan Muammer Şeker’in yeni kadrosunda medya danışmanı olarak biz de yer aldık.

İş adamı Muammer Şeker; Olay Gazetesi’ni devraldıktan sonra geçen hafta yaptığı açıklamada, “Olay Gazetesi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cümleleriyle sembolleşmiş olan “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ülküsü ile büyük Türkiye ideali için çalışmalarımız devam edecektir.” ifadelerini kullanarak yeni dönemdeki yayın politikasını da Gümüşhane kamuoyu ile paylaşmış oldu. Hayırlı olsun.

BÜROKRASİDE YENİ ATAMALAR

Gümüşhane gibi küçük ölçekli illerde bürokrat tayinleri de her zaman gündemin önemli konusu olmuştur.

Gümüşhane İl Müftümüz, İl Emniyet Müdürümüz, Ağır Ceza Reisimiz ve Cumhuriyet Başsavcımız değişti. Gümüşhane’den ayrılan ve Gümüşhane’ye atanan yönetici ve bürokratlarımıza başarılar diliyor ve hayırlı olsun diyoruz.

İL TARİM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLUYOR

Sayın Müdür Edip Birşen ve ekibi güzel işler yapıyor. Geçen hafta Şiran ilçemizde lavanta yağı üretiminin başlaması bile başlı başına bir önemli çalışma.  Müdür Birşen ve ekibini tebrik ediyoruz.

SALGIN SÜRECİNDE GÜMÜŞHANE

Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid -19 salgın sürecini Gümüşhane çok güzel yönetti. Başta Valimiz Sayın Taşbilek, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Devlet Hastanesi yetkilileri, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanları ve yardımcı personel süreci çok güzel yönettiler.  Vatandaşlarımız da alınan tedbirlere uyumda çok fazla zorlanmadılar.

GÜMÜŞ OTEL VE SULUHAN AKTİF OLARAK GÜNDEME GİRMELİ

Şehir merkezinde kapalı ve atıl durumda bekleyen Gümüş Otel hangi statüde kullanılacaksa bir an önce karar verilip kullanıma açılmalıdır. Kapalı kaldığı sürece hem bina yıpranıyor, hem de ana cadde üzerinde olması nedeniyle her gün vatandaşın gündemi oluyor. Kapalı haliyle maalesef kamuoyuna karamsarlık aşılıyor.

Tarihi Süleymaniye mahallesinde yapımı tamamlanan Suluhan Otel de bir an önce işletmeye açılmalıdır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER