GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEM

Giriş Tarihi: 25 Ocak 2021 - 8:00

Son Güncelleme: 24 Ocak 2021 - 22:13

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Gümüşhane geçen haftayı yine yoğun bir gündemle geçirdi. İsterseniz öncelikle son gelişmeden başlayalım.

İL ÖZEL İDARESİ ŞİRKETİNE PERSONEL ALIMI İPTAL EDİLDİ

19 Ocak 2021 tarihinde Gümüşhane İl Özel İdaresi internet sitesinde “Gümüşhane İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketi” nin işçi personel özellikli olarak 3 mühendis ile 1 şehir plancısı alımı yapacağı duyuruldu. Ve pek çok gencimiz müracaatta bulundu.

Bu ilan sonrası ne yaşanmışsa birden Gümüşhane sosyal medyası karıştı. Ayrıca bazı siyasi partiler de konu ile ilgili açıklamalar yaptılar.

Bu gelişmeler sonrasında 22 Ocak Cuma günü Gümüşhane İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketi, alım sürecini iptal ederek, müracaatlı adaylara şu mesajı çekti:  “Gümüşhane İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketi bünyesinde işçi pozisyonunda çalıştırılmak üzere 22.01.2021 tarihinde yapılacak olan Mühendis ve Şehir Plancısı alım sınavı, sosyal medyada iddia edilen hususlar nedeniyle, iptal edilmiştir. 22.01.2021 İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketi B273”

Bu resmi mesaj ve sınavın resmen iptali neyi gösteriyor? Biz de merak ediyoruz; iddialar doğru mu yanlış mı?

Bu alım iptal edildiğine göre, iptali sağlayan sosyal medya veya siyasi partilerin açıklamalarındaki hususlar herhalde Gümüşhane Valiliğince soruşturulacak demektir. İddialar doğru da olsa, yanlış da olsa soruşturmanın sonucu Gümüşhane kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Konu ile ilgili olarak gazetemizi arayan bir vatandaşımızın sözlerini yorumsuz olarak vererek bahsi kapatıyorum.

Vatandaşımız şunları söylüyor: “Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin sınavının iptal edildiğini öğrendim. Benim sınava ve işe girecek oğlum, kızım ve akrabam yok. Ben; din için, vatan için, millet için,  bayrak için, devlet için oylarımı Reise, Erdoğan’a verdim. Bundan sonra da vereceğim. Eğer, iddia edildiği gibi, İl Özel İdaresi’ne iş başvurusu yapan gençlerimizin hakları yenilip, bir kura çekimi yapılmadan, bir puan sıralaması yapılmadan sadece nüfuzlu kişilerin çocukları bu işlere alınacağı iddiası doğruysa bu çok yanlış ve Gümüşhane’ye yakışmayan bir hareket olmuş. Hele bu yanlışın içinde AK Parti varsa bu durum izahı yapılamayacak daha büyük bir yanlıştır.  Bu yanlışlar nedeniyle  Gümüşhaneliler Reis’ten ve Reisin partisi olan AK Parti’den küserlerse veya uzaklaşırlarsa, bir Gümüşhaneli AK Partili vatandaş olarak,  ben, bu adam kayırma işini yapanlara  hakkımı helal etmiyorum. Hem dünyada, hem ahirette iki elim yakalarındadır. Reise, bundan daha büyük haksızlık yapılamaz. Bırakın gençler aldıkları puanlarla işe girsinler. Noter kurası çekerek işe girsinler… Umarım ki, AK Parti bu işin içinde yoktur. … Diyeceğim budur…”

GÜMÜŞHANEVÎ HAZRETLERİ,  SULTAN ABDÜLHAMİD’LE GÖRÜŞTÜ

Padişahların hocası olarak da tanınan Gümüşhane’nin dünyaca ünlü İslam Âlimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri, 22 Ocak 2021 Cuma akşamı TRT1 televizyon kanalında yayımlanan Payitaht Abdulhamid dizisinin 135.bölümünde konu edildi.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin, Sultan Abdülhamid Han tarafından sarayda en üst seviyede ağırlanması, iftar sofrasında, namaz öncesinde ve namaz sonrasında Sultan Abdülhamid’e verdiği mesajlar dikkat çekiciydi.

Gümüşhanevî Hazretleri’nin sarayda devletin yemeğini yememesi, kendi getirdiği azıkla iftar açması kamu malı hassasiyeti mesajı vermesi nedeniyle çok önemliydi.

Bu çok önemli mesajdan öncelikle Gümüşhanelilerin ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum.

BAHÇECİK İÇME SUYU

Geçen haftanın en önemli konularından biri, 2021 yılı yatırım programına alınan Gümüşhane Bahçecik Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattının 2026 yılında bitecek olması idi. Proje tutarı 136.511.903 TL olan bu işin  2021 yılı ödeneği ise sadece bin lira konulmuş.

Bilindiği gibi Gümüşhane’nin içme suyunu sağlayacak Bahçecik Barajı’nın temeli 2017 yılında atılmıştı. Baraj belki bu yıl, belki gelecek yıl bitecek ama, barajın suyunu şehre getirecek olan arıtma tesisi ile isale hattı olmayınca su Gümüşhane’ye gelemeyecek. Peki  bu arıtma tesisi ve isale hattı ne zaman yapılacak? 2021 yılı yatırım programına göre 2026 yılında bitecek. Yani bu yıl ihalesi yapılıp işe başlanırsa,  en erken 5 yılda bitecek.

ANKARA ZİYARETİ HAKKINDA AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Bahçecik içme suyu ile ilgili gelişmeler geçen hafta olmuştu. Edindiğimiz bilgiye göre, Başkan Çimen, Bahçecik barajı ile ilgili dosya da dahil olmak üzere pek çok konuyu ajandasına alarak geçen hafta Vali Sayın Taşbilek ve GTSO Başkanı Sayın Akçay’la Ankara’ya çıkarma yaptılar. Başkan Çimen’in sosyal medya hesaplarından gördüğümüz kadarıyla Gümüşhane heyetine Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş da Ankara’da katıldı ve çeşitli bakan ve bürokrat ve siyasetçilerle görüşmeler yapıldı. Gümüşhane kamuoyu gibi biz de bu görüşmelerin ve Ankara çıkarmasının sonucunu merak ediyoruz. İlgililer herhalde bir açıklama yapacaktır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER