GÜMÜŞHANE'DE GÜNDEM PARKOMAT - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE'DE GÜNDEM PARKOMAT

Giriş Tarihi: 04 Mart 2020 - 17:18

Son Güncelleme: 04 Mart 2020 - 17:19

GÜMÜŞHANE’DE PARKOMAT UYGULAMASI BAŞLADI

Gümüşhane Belediyesi hazırlıklarını yaptığı parkomat uygulamasına 2 Mart 2020 Pazartesi günü başladı.

Parkomat sistemi için ilk başlangıçta istihdam edilen 7 personel, trafiğin yoğun olduğu bölgelere dağılarak çalışmaya başladı.

Personeller, araç plakası, park ediş saati ve peron kodunun üzerinde yazılı olduğu fişleri kullandıkları cihazdan elde ederek, park edilen araçların üzerine veya sürücülere teslim ediyor. İlk 30 dakikanın ücretsiz olduğu uygulamada 30-60 dakika arası 5 TL, 30-120 dakika arası 15 TL olarak belirlendi. İlk 60 dakikadan sonraki her saat için 10 lira park ücreti uygulanacak. Maksimum ödenecek ücret, 24 saat araç bırakılması halinde 95 lira olacak. Pazartesi-Cuma günleri 08:00-18:00 saatleri arasında 5 gün hizmet verecek uygulamada parkomat ücretlerini ödemeyenlere idari para cezası yazılacak. Cadde üzerinde gidiş yönü sol tarafı ve sağ tarafta 2’nci sıra park yapanlara hatalı parkdan dolayı Emniyet ekipleri anlık veya mobese kayıtları üzerinden ceza yazabilecek.

Uygulamanın Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinde başladığını belirten Belediye Başkan Ercan Çimen: “Bazı güzergahlarda araçların gelişigüzel park edildiği için esnaf ve vatandaşlar üzerinde büyük rahatsızlığa yol açtığını tespit ettik. Tüm bu sorunları göz önünde bulundurarak belirlenen alanlardaki sorunun kısmen çözülmesi için parkomat uygulamasını devreye aldık. Buradaki amacımız ana caddelere düzensiz parklanmaları ortadan kaldırmak, trafik yoğunluğunu azaltmak, yanlış araç parklarının önüne geçmektir. Bu çalışmayla birlikte parkomat ücretleride vatandaşlarımıza büyük bir yük getirmeyecek şekilde belirlendi. İlk 30 dakikası ücretsiz olacak olan parkomatın 1 saatlik ücreti 5 lira olarak belirlendi. Ondan sonraki her saat için artı 10 lira olarak uygulanacak. Vatandaşlarımız isterlerse araçlarını 15 Temmuz Zafer Meydanı altında bulunan kapalı otoparka 200 lira, Gençlik Park’ı otoparkına 100 lira abone ücretleri ile araçlarını buralara ya da özel otoparklara çekebilirler.  Çalışma ilimize hayırlı olsun” dedi.

HABER KAYNAĞI: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 4.03.2020

image_print

HABERLER