GÜMÜŞHANE'DE GÜNDEMİN İÇİNDEN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEMİN İÇİNDEN

Giriş Tarihi: 21 Eylül 2020 - 0:05

Son Güncelleme: 21 Eylül 2020 - 0:06

Koronavirüs salgını dünyanın, ülkemizin ve Gümüşhane’nin birinci gündemi olmaya devam ederken, vatandaşlarımız da, ailelerimiz de, devletimiz ve toplumumuz da hem ferdi, hem ekonomik, hem sosyal hayatın her noktasında kendi gündemlerini yaşamaya devam ediyorlar.

VALİ TAŞBİLEK’İN BASIN TOPLANTISI

Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek, 18 Eylül 2020 Cuma günü Gümüşhane basını ile bir araya gelerek korona salgını ağırlıklı bir basın toplantısı yaptı.

Bu tür toplantıların en güzel tarafı olup bitenleri birinci ağızdan dinlemeniz oluyor. Bilgiye doğrudan ulaşıyorsunuz ve hariçte şehir efsaneleri dinlemek zorunda kalmıyorsunuz.

Vali Taşbilek; soğukkanlı, tecrübeli ve kararlı bir mülki amir. Gümüşhane’de salgınla mücadelede Sayın Taşbilek’in bu tecrübesinin rolü çok büyük. Salgının kontrol altına alınması ve tamamen ortadan kaldırılması için her ihtimali değerlendiriyor. Kendisine intikal eden her düşünceyi analiz edip ilgililere talimat verip takip ediyor.

Vali Taşbilek’in basın toplantısında söylediği şu sözler bile bir mülki amirin vatandaşları için nasıl bir hassasiyet gösterdiğinin, tabiri caiz ise yaşananlardan nasıl bir acı çektiğinin en güzel göstergesidir: “Devletimin bir valisi olarak, bugün yaşadığımız bu olağanüstü durum belki de meslek hayatımızda bir daha yaşamayacağımız ve bize belki de bir daha bu derece gerek duyulmayacak önemli bir olaydır. Bu hassasiyetle olayları takip etmek zorundayız.”

Sayın Valimizin bu hassasiyeti; gizemli salgın hastalık karşısında vatandaşlarımız için belki de en büyük bir moral kaynağı olacaktır.

OKULLARDA YÜZ YÜZE HAREKETLİLİK BUGÜN BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda anaokulu – anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için okullar kapılarını açtı. Tabiiki zor bir süreç. Çok büyük hassasiyet istiyor. İnşallah bir sıkıntı oluşmadan bu işi devletimiz en güzel şekilde halleder.

Okullardaki bu kısmi hareketlilik bile, her vatandaşımıza büyük bir sorumluluk yüklüyor. Sokaklarda yürümemizden, konuşmamıza ve maske kullanmamıza kadar çok daha dikkatli olunması gereken bir zaman dilimine girdik.

GÜMÜŞHANE’YE GÜZ DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GELMEYECEK

Gümüşhane Üniversitesi senatosunun kararı gereği güz döneminde ön lisans ve lisans öğrencileri yüz yüze eğitim yapmayacaklar. Yani, 20 bine yakın öğrenci  en az 5 ay  Gümüşhane’ye gelmeyecek. Çok yönlü bir tablo. İşin sağlık yönü elbette birinci sırada. İkincisi; yatırımını ve işini öğrenci merkezli planlayan esnafın mağduriyet içine girmesi…  Duamız, bu beş aylık sürecin sonunda üniversitemizin de, diğer okullarımızın da açılmasıdır.

5 Aydan sonra Gümüşhane’de neler yapılırsa Gümüşhane Üniversitesi yüz yüze eğitime geçebilir? Bu konuda çalışmalar yapılmalı ve iş sadece Ankara merkezli alınacak kararlara bırakılmadan her Gümüşhaneli, fikirler geliştirip Sayın Valimize, Sayın Rektörümüze ve bu işle ilgili STK lara düşüncesini, teklifini aktarmalıdır. Bir çivi bir nal, bir nal bir at, bir at bir kahraman, bir kahraman da bir milleti kurtardığı gibi, vatandaşlarımızdan gelecek bir fikir bile hem ilimiz, hem ülkemiz için yeni açılımlara vesile olabilir. Bu konuda valiliğimiz de, üniversitemiz de gerektiğinde resmi-sivil katılımcılarla periyodik fikir alış veriş toplantıları yapmalıdır.

YENİ DEVLET HASTANESİ’NDE ZEMİN KUVVETLENDİRME ÇALIŞMASI TAMAMLANDI  

Vali Kamuran Taşbilek, 18 Eylül 2020 Cuma günü yaptığı basın toplantısında bir soru üzerine Yeni Gümüşhane Hastanesi’ndeki zemin kuvvetlendirme inşaat çalışmasının tamamlandığını ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek yetkililerin kabul işlemini yapmalarını beklediklerini söyledi.

Vali Taşbilek’in verdiği bilgiye göre; Devlet Hastanesi binası Sağlık Bakanlığı yetkililerince teslim alındıktan sonra, pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecek. Pandemi süreci bitinceye kadar şehir içindeki eski hastane yeni hastaneye taşınmayacak. Bu süre içinde normal hastalara yine eski hastane binasında hizmet verilecek.

Bizim düşüncemizde odur ki; yeni devlet hastanesi binası ayrı bir hastane olarak kurumsal yapıya kavuşturulmalıdır. Ayrı yönetimi ve personeli olmalıdır.  Dolayısıyla, eski devlet hastanesi de kendi kurumsal kimliği ile hizmet vermeye devam etmelidir.

ÇAĞRI MERKEZİ SORUNU ACİLEN HALLEDİLMELİDİR

Gümüşhane’de önemli bir ekmek kapısı olan “Çağrı Merkezi” ile ilgili haberler zaten pandemi sürecinde sıkıntılı günler yaşayan vatandaşlarımızı çok üzdü.

Arvato Çağrı Merkezi’nin; D-Smart’la  anlaşmalarını sonlandırdıkları gerekçesi ile çalışanlarını zor tercihlere zorladığı bilgileri geliyor. Edindiğimiz bilgiye göre; bazı çalışanlara,  hangi ilde olduğu ve mahiyetinin ne olduğu  belli olmayan yeni iş teklifleri sunumları yapılıyor. Ücretsiz izne zorlanıyorlar.

Bu işletmede şu anda çalışan yaklaşık 500 çalışan ve aileleri perişan olmadan bu konu halledilmelidir. Bu konuda Gümüşhane yönetici ve siyasetçileri acil inisiyatif alarak çağrı merkezi yetkilileriyle sorunu büyümeden görüşmeli ve çalışanlar çıkarılmadan, hakları ellerinden alınmadan ve başka illere gitmeye zorlanmadan konu çözülmelidir. Çalışan 500 kişi;  şu firmanın, bu firmanın değil ARVATO’nun elemanıdır. Bu 500 çalışan hakları korunarak Gümüşhane çağrı Merkezi’nde çalışmaya devam etmelidir. ARVATO, kendi iç sorunlarına çalışanları alet ederek, mağduriyetlerine sebep olmamalıdır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER