GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEMİN İKİ KONUSU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEMİN İKİ KONUSU

Giriş Tarihi: 21 Şubat 2021 - 21:38

Son Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 21:38

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

GÜMÜŞHANE ARTIK NORMALE DÖNMELİ

Geçen hafta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca tarafından Türkiye’deki  haftalık Kovid – 19  vakaları iller bazında açıklandı. Gümüşhane, beklentilerin aksine en çok vaka görülen ilk 10 il arasında yer aldı.

Yaz aylarında Gümüşhane’de vaka yükselmelerinde hemen akla gurbetçiler geliyordu.  Gurbetçi vatandaşlarımız adeta pandemi kaynağı ve sorumlusu gibi gösteriliyordu. Şimdi Gümüşhane’de gurbetçiler yok. Peki bu yükseklik neden oldu? Araştırılması gereken çok önemli bir konu.

İller bazında vaka sayıları açıklandıktan sonra bazı valilikler ek önlemler  açıkladılar. Örneğin yine vaka sayısı yüksek illerden biri olan Giresun’da İl Hıfzıssıhha Meclisi  18.02.2021 tarihinde aldığı kararla ek önlemleri devreye soktu. Bu önlemlerden bazıları Gümüşhane için de düşünülebilir. Örneğin cenaze anonslarının  yapılmaması,  yasaklı günler öncesinde  köylere gidişin engellenmesi,  yoğunluğu olan caddelere girişin HES kodu ile yapılması v.b. gibi.

Gümüşhane Valiliği de mutlaka saha bilgileri ve yetkililerin gözlemlerine dayanarak ek önlemler alacaktır.

Türkiye’nin en derli toplu ili olan Gümüşhane’de bu salgının bir an önce bitmemesi için hiçbir neden gözükmüyor.

Gümüşhane’deki pandemi vaka sayılarının önümüzdeki haftalarda çok aşağılara düşeceğini umut ediyoruz.

Pandemi döneminin büyük sıkıntılarını çeken iş dünyasının her sektörü gibi lokantalar, çay ocakları, kahvehaneler, kıraathaneler, kafeler vb. iş yerleri artık açılmalı. Bu iş yerleri Gümüşhane’deki yüksek vaka rakamlarına rağmen açılmalı. Çünkü, yaz aylarındaki vaka yüksekliğinin sorumlusu gurbetçiler olmadığı gibi, Gümüşhane’nin Türkiye’de en yüksek vaka sayılı 10. il olmasının sorumlusu da bu sektörler değildir. Çünkü Gümüşhane’nin en yüksek onuncu il olduğu dönemde lokantalar, çay ocakları, kahvehaneler, kıraathaneler, kafeler vb iş yerleri zaten kapalı idi. Demek ki, yükseklikte bu sektörlerin bir payı ve sorumluluğu yok.

Gümüşhane normale dönmeli, ama tedbirlere uyum konusunda yoğun bir eğitim, takip ve ikaz sistemi devreye girmeli diye düşünüyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜMÜŞHANE’Yİ DE İLGİLENDİREN ÜÇ MÜJDESİ

16 Şubat 2021 Salı günü Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nunda yapılan Trabzon 7. Olağan İl Kongresine katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kongrede yaptığı konuşmasının bir bölümünde Gümüşhane’yi de yakından ilgilendiren üç önemli konuda verdiği müjdeler Gümüşhane’de büyük sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Gümüşhane’yi de yakından ilgilendiren Yeni Zigana Tüneli, Özdil – Yağmurdere yolu ve Trabzon – Erzincan hızlı tren yolu konularında mesajlarını net bir şekilde vererek şunları söyledi:

 “….Yapımı 24 saat kesintisiz devam eden Trabzon – Aşkale yolu Zigana tüneli ve bağlantı yollarını da inşallah bu yıl bitiriyoruz. Of – Balaban yolunu, Yomra – Özdil – Yağmurdere yolunu, Of – Çaykara yolunu ve Akçaabat – Düzköy yolunu yine bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz. Bakan burda. Onun için Sayın Bakan bir aksaklık inşallah olmasın. Akçaabat – Arsin güzergâhındaki raylı sistemi de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trabzon – Erzincan hızlı tren projemizin güzergâh etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz…”

Bu güzel müjdeye başka ne denebilir.

Biz de bu güzel müjdeleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER