GÜMÜŞHANE’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Giriş Tarihi: 02 Mart 2019 - 11:04

Son Güncelleme: 02 Mart 2019 - 11:05

‘Sosyal Destek Gümüşhane’ projesinin ilk değerlendirme toplantısı Vali Kamuran Taşbilek Başklanlı’ğında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcımız Ali Arıkan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Numan Orhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları ve uzman personel katıldı.

VALİ TAŞBİLEK PROJENİN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Projenin, Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün eşgüdümü ile yapılacağını belirten Vali Taşbilek şunları söyledi:

“Bizim kültürümüzde ve inanç değerlerimizde paylaşmak ve yardımlaşmak esastır. Gümüşhane ilinde bulunan kimsesiz, sahipsiz, öksüz-yetim, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler, bakıma muhtaç bireyler ve Gümüşhane ilinde yaşayan dezavantajlı kesim ile tüm vatandaşlarımızın devletimizin hizmet ve imkânlarından faydalanmasını sağlamak amacıyla “Sosyal Destek Gümüşhane”  projesi geliştirilmektedir.”

PROJENİN ÖZÜNDE İNSANI YAŞAT Kİ DEVELET YAŞASIN ANLAYIŞI VARDIR

“Projelerimizin özünde “insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı vardır. Ülkemiz; büyük ve kutlu bir devlet, dualı bir millet olarak geleceğe doğru akarken, her geçen gün merkezine insanı alan hizmet ve kamu yönetimi anlayışını her alanda kararlılıkla ve büyük bir mutlulukla ortaya koymaya devam edecektir. Sosyal devlet anlayışından hareketle, kamu hizmetlerinin vatandaşlara etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak,  özellikle kamu kurumlarına gelemeyen vatandaşlarımızın ayaklarına kadar gidilerek onları ziyaret edip Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın ve bizlerin de selamını kendilerine iletmek suretiyle durum ve isteklerini yerinde tespit edip ivedi şekilde sorunların çözülmesini sağlamak bu projenin bir diğer amacıdır.”

VATANDAŞLARIN DEVLETTEN TALEPLERİ EVLERİNDE ÖĞRENİLECEK

“Sosyal çalışmacı arkadaşlarımız ve vakıftaki arkadaşlarımız evlere gidecekler misafir olacaklar bizlerin selamını götürecekler. O evde devlet namına insanların ne tür bir talebi var, hangi kurumla sıkıntısı var öğrenecek. Bu oluşturacağımız sistem en dezavantajlıdan, mağdurdan, halka şeklinde içerden dışarıya doğru bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde yapılacak. Gittiğimiz yerlerin sıkıntısını, problemini, sorunlarını bütün kamu ve özel kurumlarımızla beraber bütünleşmiş şekilde en kısa sürede çözeceğiz”

PROJE TÜM İL GENELİNDE UYGULANACAK

“İlimizden başlayarak ilçelerimizde de bu ekipleri oluşturarak bütün İl genelinde bu sosyal projeden en verimli şekilde sonuç alacağız. ”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 01.02.2019)

image_print

HABERLER