Gümüşhane’de Güzel Şeyler Oluyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Güzel Şeyler Oluyor

Giriş Tarihi: 18 Aralık 2023 - 11:27

Son Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 21:08

Hasan Pir

Gümüşhane’de son aylarda güzel şeyler oluyor.

Hem devlet kurumlarında, hem de STK’larda güzel çalışmalar yapılıyor.

Gümüşhane Belediyesi’nin yaptırdığı Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi kültürel çalışmalarla göz dolduruyor.

Gümüşhane Üniversitesi salonlarında da aynı şekilde sürekli kültürel ve sosyal çalışmalar yapılıyor.

Gümüşhane STK’ları İsrail zulmünü ve katliamını kınamakta çok etkili çalışmalar yapıyor. İsrail’i protesto etmede ve Gazze’ye yardımda değişik temalı faaliyetler göz dolduruyor. STK’ların Gazze konusunda Gümüşhane’ye getirdiği konuşmacıların artarak devam etmesi gerekir. Bu konuşmacılara ilgi çok büyük.

Gümüşhane İl Müftülüğü’nün hem Gazze konusunda hem de gençlerin manevi eğitimleri konusundaki gayretlerini de özellikle belirtmek gerek.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne yeni gelen Anjiyo cihazı da sağlık için çok önemli bir kazanım. Milletvekilimiz Sayın Av. Celalettin Köse’ye bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Büyük şehirlerde bulunan hastanelerdeki hasta yoğunluğunu ve bu yoğunluğun getirdiği ilgisizliği görünce; nezaketli, güler yüzlü yönetici ve çalışanları, fedakâr doktorları ile Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin Gümüşhane için ne kadar önemli bir sağlık kurumu olduğu daha iyi anlaşılıyor.

İlimizin asayişi için gece gündüz demeden fedakârca çalışan polisimiz ve jandarmamızın güzel çalışmaları da Gümüşhaneliler olarak bizleri hep memnun ediyor. Gecenin saat 12’sinde kadın, erkek, çoluk çocuk insanların korkusuzca gezdiği bir şehirde güvenlik güçlerimizin emekleri çok büyük. Her türlü övgüyü hak ediyorlar.

Son günlerde Türkiye genelinde artış gösteren başıboş köpekler konusunda Gümüşhane Valiliği’nin ve ilgili belediyelerin her türlü tedbiri almış olduklarını duyuyoruz. Bu konuda inşallah Gümüşhane üzücü bir olay yaşamaz.

Milletvekilimiz Sayın Musa Küçük’ün turizmle ilgili geçtiğimiz aylarda yaptığı çalışmanın kısa zamanda meyvesini vermesi bekleniyor. Bu önemli konuda Sayın Küçük’e de teşekkür ediyoruz.

Milletvekillerimiz Sayın Köse ve Sayın Küçük’ün belki de istişare ederek halledecekleri en elzem konu ise kısa sürede hayata geçecek istihdam sağlayıcı devlet kurumlarına ait tesisleri bir an öce Gümüşhane’ye getirmeleridir. Zira; şu anda Gümüşhane’deki en acil konu genç işsizler sorunudur. Bu soruna ayrıca, kapanmakta olan madenlerin çalışanları da eklenecektir.

Zigana tünellerinin hizmete girmesi sonrası Gümüşhane, tarihinde ilk kez kış aylarında sıkıntısız yolculuğun rahatını yaşıyor. Bu güzel hizmet için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyoruz.  

*****

Gümüşhane’yi güzel yapacak olan önce bizim bakışlarımız olmalıdır.  Bardağın boş tarafından baktığımız kadar dolu tarafından da bakmayı alışkanlık haline getirirsek Gümüşhane bizim için cennetten bir köşe olacaktır.

Yapılanlara teşekkür, yapılacaklar için teşvik, yanlış yapılanlar için olumlu eleştiri medeni olmanın da bir gereğidir.

Gümüşhane’ye güzel hizmetler yapan bütün kurum ve STK’larımıza teşekkür ediyoruz. Kurumlarımızın güzel hizmetlerini bundan sonra da yazmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki marifet iltifata tabidir.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER