Gümüşhane'de Güzel Şeyler Oluyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Güzel Şeyler Oluyor

Giriş Tarihi: 25 Eylül 2016 - 20:10

Son Güncelleme: 06 Ekim 2016 - 19:01

Gümüşhane’de son zamanlarda çok güzel şeyler oluyor. Öncelikle iki milletvekilimiz Sayın Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş arasındaki uyum takdire şayan.

Milletvekillerimiz arasındaki bu uyum kamu hizmet sunucularında da pozitif etki yapıyor.

Göreve başladığı günden itibaren çok seri bir çalışma sergileyen Valimiz Sayın Okay Memiş’in istişare etme, pratik karar alma ve uygulama özelliği de kamuoyunda çok takdir edilen bir husus olmuştur.

Diğer taraftan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Sayın Av. Celalettin Köse’nin hem milletvekillerimiz, hem de kamu kurumları ile sıcak diyalogu Gümüşhane’de arzu edilen güzel bir konsensüs oluşmasında önemli etkenlerden biri olmuştur.

Gümüşhane’de oluşan bu güzel tablonun devam etmesi için herkes elinden geleni yapmalıdır.

Bu konuda bizim ilave teklifimiz şu olacaktır:

Sayın Valimizin ve Sayın Milletvekillerimizin  kamu kurum yetkilileri ve muhtarlarla yaptıkları seri toplantıları sivil inisiyatif gruplarıyla da yapmaları yararlı olacaktır.

Milletvekillerimiz ve Valimiz  belki tek tek bazı STK’ları ziyaret edip görüşmeler yapmış olabilirler. Ancak; sadece Sayın Milletvekillerimizin ve Sayın Valimizin katılacağı STK temsilcileriyle (Ticaret Odası, Kent Konseyi, Esnaf Odaları, Sendikalar, ilgili dernek v.b.) bir umumi toplantı yapılmasında yarar vardır.

Sayın Milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz kentin ve merkez ilçenin fotoğrafını bir de STKlardan dinlemelidirler. Bu toplantılara kamu kurumları yetkilileri çağrılınca bazen çekinmeler olduğu için, bu toplantılara kamu kurumu yetkililerinin çağrılmaması gerekir. Yetkililerin bulunduğu bu tür toplantılarda katılımcılar, kırgınlık ve olumsuzluk olmaması için çoğu kez söylemek istediklerini konuşmamaktadırlar.  Bu nedenle,  “sorunlar fotoğrafı”nın daha iyi okunması için sadece Sayın Milletvekillerimizle, Sayın Valimizin katılacağı bir STK toplantısında yarar vardır.

Bir önemli konu da şudur:

Yetkililerin pek çoğunda şahsi twitter ve facebook hesapları bulunduğu halde, bazı yetkililerde bu hesaplar olmadığından vatandaşlar yetkilileri takip edemiyor. Aynı şekilde yetkililer de özellikle basını internet sitelerinden, twitter ya da facebook üzerinden takip etmiyorlar. Halbuki; Günümüzde artık her şey anlık gelişiyor, anlık paylaşılıyor. Milletvekillerimiz bu konuda çok duyarlı. Gerek yazılı basını, gerekse İnternet haber sitelerini anlık takip ediyorlar. En azından şahsi telefonlarını ilgili basın mensupları ile paylaştıklarından Whatsap üzerinden kendilerine gönderilen haberleri anlık takip ediyorlar. Bu konuda bütün kamu yetkilileri de aynı hassasiyeti göstermesi gerekir.

Anlık iletişim konusunda biz kendimizden örnek verebiliriz.  www.gumushanedenhaber.com  sitemizde yayımlanan ve sayın milletvekillerimizin bilmesini istediğimiz haber ve yorumları anlık olarak whatsapp üzerinden onlara gönderiyoruz. Onlar da bu konudan çok memnunlar. Teşekkür ediyorlar.

Biz;  bu yazımızda, Bediüzzaman Hazretleri’nin ifade ettiği gibi “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır” prensibiyle Gümüşhane’ye bakmaya çalıştık.  Gümüşhane İnşallah  her zaman  güzel olur.

Hoşça kalınız.

image_print

HABERLER